ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 1.000 πρόσφυγες φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά

Πάνω από 1.000 πρόσφυγες φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά

«Βουλιάζει» ο Πειραιάς από τους πρόσφυγες που φτάνουν κατά εκατοντάδες καθημερινά από τα νησιά του Αιγαίου. Πάνω από 1.000 άτομα αναμένονται και σήμερα, Πέμπτη να φτάσουν στο λιμάνι.

Συγκεκριμένο το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Βlue Star 1, μεταφέροντας 580 πρόσφυγε. Το πλοίο μετέφερε 255 άτομα από τη Χίο και 325 από τη Λέσβο.

Οι περισσότεροι επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό τον σταθμό του ηλεκτρικού του Πειραιά.

Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει και το πλοίο Διαγόρας, μεταφέροντας 515 πρόσφυγες από Λέρο και Κάλυμνο. Το πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κω, Ρόδο, Σύμη Κάλυμνο Λέρο Λειψοί Πάτμο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 10:40.

Αυτή τη στιγμή έχουν διατεθεί από τον ΟΛΠ τρεις επιβατικοί σταθμοί, αλλά και η πέτρινη αποθήκη για τη φιλοξενία των προσφύγων. Οι περισσότεροι σταθμοί είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτοι.

Πολλοί από τους πρόσφυγες μόλις φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά προτιμούν να αναχωρήσουν με λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό τον ηλεκτρικό σταθμό.

Από την Τετάρτη λειτουργεί επιπλέον ιατρείο στο χώρο του ΟΛΠ όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες από τον Ιατρικό Σύλλογο και τους Γιατρούς του Κόσμου. Μέχρι αργά το βράδυ είχαν εξεταστεί περισσότερα από 400 παιδιά, πολλά από τα οποία παρουσιάζουν συμπτώματα βρογχίτιδας.

Το ιατρείο θα λειτουργεί σε σταθερή βάση και το ωράριο θα είναι από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ με γενικούς ιατρούς, παθολόγους, παιδιάτρους, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πάνω από 5.000 πρόσφυγες έτοιμοι να αναχωρήσουν από τα νησιά

Την ίδια ώρα, περίπου 5.391 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, πιστοποιημένοι και έτοιμοι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά. 

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο αν και έχει πιστοποιηθεί, ανέρχεται στους 3.307. Όλο το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι το πρωί της Πέμπτης ο αριθμός όσων πιστοποιήθηκαν στο hotspot της Μόριας έφτασε στους 1.268.

Στη Χίο από την Τετάρτη και μέχρι νωρίς το πρωί της Πέμπτης πιστοποιήθηκαν 940 πρόσφυγες. Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 1.227 άτομα. 

Στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 63 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στο νησί βρίσκονται 857 άτομα έτοιμα να αναχωρήσουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top