ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: «Δεδομένο το ενδιαφέρον της αεροπορικής S7 για την Κύπρο»

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: «Δεδομένο το ενδιαφέρον της αεροπορικής S7 για την Κύπρο»

Ο Υπουργός Μεταφορών επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας για την Κύπρο, ενώ αποκαλύπτει ότι Cobalt είναι πολύ κοντά στο να πάρει έγκριση.

Της Ματίνας Ζησιάδου

Διαβάστε επίσης: Νέα αεροπορική εταιρία στην Κύπρο! Θα ονομάζεται «Charlie Airlines» - Όλες οι λεπτομέρειες​

Το ενδιαφέρον της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας S7 για την Κύπρο, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο. Ο κύριος Δημητριάδης δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, χαρακτηρίζοντας το 2016 ως «χρονιά των λιμανιών και των αερομεταφορών».

Παράλληλα ανέφερε ότι η S7 έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, ωστόσο δεν έχει υποβάλει ακόμα αίτηση στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ η εταιρεία Cobalt βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει έγκριση.

«Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες»

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο χώρο των αερομεταφορών, ο Υπουργός τόνισε ότι «διαψεύστηκαν όλοι εκείνοι που ήθελαν κατάρρευση του τουρισμού και της συνδεσιμότητας της χώρας με το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών».

«Καταρρίπτεται ο μύθος των μη κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις για την εμπορικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού, ο κ. Δημητριάδης καλωσόρισε τις αλλαγές που προωθούνται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μιλάμε για εκτόξευση του κύκλου εργασιών, μιλάμε για καλύτερη διαχείριση του ίδιου του λιμανιού. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο το 25% της δυνατότητας του λιμανιού, καθώς δεν είχαμε κατορθώσει να τις εκμεταλλευτούμε πλήρως».

Συνεχίζοντας τόνισε πως, «πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, για μία μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή  στον τρόπο λειτουργίας της Αρχής Λιμένων,  στις προοπτικές επιπρόσθετων οικονομικών δραστηριοτήτων που διανοίγονται και αποτελεί όφελος για τη χώρα μας, καταρρίπτοντας τον μύθο των μη κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top