ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκάνδαλο ΧΥΤΑ: Τα έπαιρναν «χοντρά» από τα σκουπίδια! Στο ειδώλιο ξανά ο Βέργας - Πώς σχετίζεται ο Μπόμπολας

Σκάνδαλο ΧΥΤΑ: Τα έπαιρναν «χοντρά» από τα σκουπίδια! Στο ειδώλιο ξανά ο Βέργας - Πώς σχετίζεται ο Μπόμπολας

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν οι τέσσερις συλληφθέντες για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους για την υπόθεση της διαχείρισης του χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Μαραθούντα στον οποίο καταλήγουν τα σκουπίδια της χαμηλής περιοχής της Πάφου.

Ο χώρος έχει δημιουργηθεί από την ελληνική εταιρεία Ηλέκτωρ, που ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα, και η οποία τον διαχειρίζεται από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

 Η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία και στοιχεία με βάση τα οποία προχώρησε στην σύλληψη του Οικονομικού Διευθυντή του Δήμου Πάφου, που τελεί σε διαθεσιμότητα για άλλη υπόθεση, καθώς επίσης και άλλων τριών προσώπων που έχουν σχέση με τη μονάδα στην Μαραθούντα . 

Έχουν επίσης εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον του τέως δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 6 χρόνων για την υπόθεση του ΣΑΠΑ, αλλά και εναντίον του Ελληνα διευθυντή της εταιρείας, που διαχειρίζεται το χώρο της Μαραθούντας. 

Σήμερα δεν θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο ο Σάββας Βέργας, ενώ ενδέχεται μέχρι σήμερα να μην καταστεί δυνατό να εκτελεστεί το δικαστικό διάταγμα σε βάρος του διευθυντή της εταιρείας, που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.  

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία διερευνά υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρησης εξουσίας, κλοπής, κλοπής από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα διαφθοράς, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Για τα πιο πάνω αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ των χρονολογιών 2008 – 2015 στις επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου και αφορούν τη Μονάδα του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Πάφου, προέκυψε μαρτυρία εναντίον  των πέντε προσώπων, τα οποία συνελήφθησαν σήμερα βάσει δικαστικών ενταλμάτων.

Πρόκειται, για δύο γυναίκες ηλικίας 50 και 43 χρόνων, υπάλληλοι της εταιρείας και τρεις άντρες ο τέως Δήμαρχος Πάφου ηλικίας 51,  ο υπεύθυνος της εταιρείας Ηλέκτωρ στην Πάφο ηλικίας 52 ετών και ο Οικονομικής Διευθυντής του Δ. Πάφου, που τελεί σε διαθεσιμότητα ηλικίας  57 χρόνων. 

Με βάση τα στοιχειά και τις πληροφορίες που εξασφάλισε η Αστυνομία στον ΧΥΤΑ της Μαραθούντας φαίνεται να λειτουργούσε κύκλωμα που φούσκωνε τους όγκους των σκουπιδιών με αποτέλεσμα να υπερχρεώνονται οι τοπικές αρχές και κατ` επέκταση οι καταναλωτές και να αποκομίζουν σημαντικά οικονομικά οφέλη τα μέλη του κυκλώματος αυτού.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top