Τσίπρας: «Καμία σχέση οι διαπραγματεύσεις για τo χρέος με την προσφυγική κρίση»

Τσίπρας: «Καμία σχέση οι διαπραγματεύσεις για τo χρέος με την προσφυγική κρίση»

"Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά όχι εκτός ελέγχου", τονίζει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην επιβάρυνση της Ελλάδας από την προσφυγική κρίση και προσθέτει ότι σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται 30.000 πρόσφυγες, ενώ η χώρα μπορεί να δεχτεί 20.000 επιπλέον. "

Δεν μπορούμε να γίνουμε μια αποθήκη ανθρώπινων ψυχών που δεν θέλουν καν να βρίσκονται εδώ", δηλώνει ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild και διευκρινίζει ότι η προσφυγική κρίση δεν πρέπει να συγχέεται με τις διαπραγματεύσεις για την κρίση χρέους.

Καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση να ζητήσει από το ΔΝΤ να τηρήσει τις συμφωνίες και να μην εγείρει συνεχώς νέες απαιτήσεις. "Δεν μπορούμε να κλείσουμε μέσα τους πρόσφυγες", είναι ο τίτλος της συνέντευξης, ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται: "Ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται υπό διπλή πίεση: οι πολλοί πρόσφυγες επιβαρύνουν υπερβολικά τη χώρα και στη Βουλή κλονίζεται η πλειοψηφία του, η οποία πρέπει να περάσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις - χωρίς τις οποίες δεν θα υπάρξουν επιπλέον δάνεια βοήθειας των κρατών του ευρώ. Η Μπιλντ συνάντησε τον κ. Τσίπρα στην έδρα του".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Μπορεί οι προεδρικές εκλογές του 2028 να απέχουν ακόμη σχεδόν δύο χρόνια, ωστόσο στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εσωκομματικές διεργασίες ενόψει της επιλογής του υποψηφίου που θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE