ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντρικό πρόσωπο της Συνόδου στις Βρυξέλλες ο Νταβούτογλου!

Κεντρικό πρόσωπο της Συνόδου στις Βρυξέλλες ο Νταβούτογλου!

Συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Ντουσκ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούγκερ είχε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου πριν την έναρξη της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες.

`Επειτα από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία κράτησε μισή ώρα, ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι συζήτησαν την προσφυγική κρίση, το κοινό σχέδιο δράσης ΕΕ- Τουρκίας, τη συμφωνία επανεισδοχής, την άρση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, τον έλεγχο των συνόρων, τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

Συζήτησαν επίσης και εσωτερικά ζητήματα της Τουρκίας όπως είναι ο διορισμός κρατικών επιτρόπων στην εφημερίδα Ζαμάν. "Ανταλλάξαμε απόψεις με τον Πρωθυπουργό. Δεν είχε τις ίδιες απόψεις μαζί μου".

Αυτό δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη. Επέμεινα ότι για την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ελευθερία του Τύπου είναι βασικό στοιχείο της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ο Πρωθυπουργός αξιολόγησε το θέμα. Σημείωσα τις θέσεις του", ανέφερε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και ο Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ και ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κράτησε μισή ώρα.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης σε τετραμερή με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Ντουσκ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούγκερ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Στη συνάντηση η οποία κράτησε μία ώρα συμμετείχαν και οι Βολκάν Μποζκίρ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top