ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιστορική μέρα! Πρόεδρος, Υπουργός και Eurogroup ανήγγειλαν την έξοδο της Κύπρου απο το μνημόνιο

Ιστορική μέρα! Πρόεδρος, Υπουργός και Eurogroup ανήγγειλαν την έξοδο της Κύπρου απο το μνημόνιο

Την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο ανήγγειλαν με αναρτήσεις τους στο twitter o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, οι οποίο βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

«Το τελευταίο μνημονιακό Eurogroup για την Κύπρο. Τρία χρόνια δουλειάς και συνέπειας. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter o Πρόεδρος Αναστασιάδης

«Η Κύπρος εκτός Μνημονίου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα, μακριά από λαϊκισμούς και λάθη του παρελθόντος», έγραψε στο λογαριασμό του ο Χάρης Γεωργιάδης ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Η συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε γύρω στις 19.00.

Ντάισλεμπλουμ και Μοσκοβισί χαιρετίζουν την έξοδο της Κύπρου από το πρόγραμμα

Τα συγχαρητήρια του Εurogroup έλαβε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και η κυπριακή οικονομία για την έξοδο από το  πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Κύπρος μπορεί πια να χρηματοδοτεί τον εαυτό της και έχει επιστρέψει σε τροχιά ανταγωνιστικότητας.

“Ήταν το τελευταίο Εurogroup πριν από το τέλος του μήνα”, εξήγησε ο Πιέρ Μοσκοβισί. “Πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην Κύπρο” κατέληξε.

Σε σχέση με την Ελλάδα λέχθηκε ότι οι επικεφαλής της αποστολής θα επιστρέψουν, “για μια συμφωνία όμως πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά”, όπως είπε ο Πρόεδρος του Εurogroup. “Kαλέσαμε την κυβέρνηση να κάνει την επιπλέον προσπάθεια”, τόνισε επεξηγώντας ότι στο πλαίσιο της αποστολής “θα ληφθούν και οι αποφάσεις σε σχέση με το χρέος στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της ΕΕ”.  Όλα θα γίνουν όλα αυτά “τους επόμενους μήνες”.  

“Έχουμε κοινό ενδιαφέρον να τελειώσει γρήγορα”, συμπλήρωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί και τόνισε ότι “είμαι χαρούμενος για την απόφαση που λάβαμε σήμερα για να γυρίσουν ακόμα και αύριο”, παρότι συμπλήρωσε πως υπάρχουν ακόμα “δύσκολες συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης”.

Ενδεικτικά ανέφερε τα φορολογικά, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το συνταξιοδοτικό, την ανεξαρτησία των φορολογικών αρχών και το πρωτόγεννες πλεόνασμα του 2018.

Aπό την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε εξερχόμενος του Συμβουλίου ότι "είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση. Οι θεσμοί συμφώνησαν να επιστρέψουν. Το ΔΝΤ επίσης συμφώνησε να επιστρέψει, παρά κάποιες διαφορές. Συνεπώς, αναμένουμε τις περαιτέρω συζητήσεις, να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση και να έχουμε μια συζήτηση σχετικά με το χρέος.  Είμαι βέβαιος ότι λογικοί  άνθρωποι, όταν κάθονται γύρω από το τραπέζι, θα βρουν μια λογική λύση".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top