ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναζητεί συμβούλους για αξιοποίηση των κρατικών ακινήτων στο Τρόοδος η κυβέρνηση

Αναζητεί συμβούλους για αξιοποίηση των κρατικών ακινήτων στο Τρόοδος η κυβέρνηση

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων προκήρυξε την Παρασκευή διαγωνισμό για πρόσληψη ανεξάρτητων εξειδικευμένων συμβούλων για την διαδικασία εμπορικής αξιοποίησης των κυβερνητικών ακινήτων στο Τρόοδος.

Πρόκειται για 133 ακίνητα, (κατοικίες, κρατική γη για κατασκήνωση και άλλα) σε περιοχές όπως τις Πλάτρες, την Κακοπετριά, τον Αμίαντο και τη Λυσό στην επαρχία Πάφου.

Ο διαγωνισμός προνοεί συμβόλαιο 36 μηνών με σταθερή αμοιβή €500.000, καθώς και τέλος επιτυχίας το οποίο θα είναι ποσοστό που θα καθοριστεί επί της συνολικής συναλλαγής και των εσόδων της Κυβέρνησης. Εν πάση περιπτώσει το μέγιστο ποσό που θα καταβληθεί δεν θα υπερβαίνει το €1,75 εκατομμύριο.

Η καταβολή της σταθερής αμοιβής δεν γίνεται εφάπαξ αλλά καθορίζεται από χρονοδιαγράμματα και την κατάθεση των παραδοτέων εκθέσεων.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο διαγωνισμός αφορά στην πρόσληψη ενός γνωστού ανεξάρτητου συμβούλου με εκτεταμένη εμπειρία, προκειμένου να παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες αναφορικά με την μακροχρόνια ανάπτυξη των κυβερνητικών ακινήτων του Τροόδους και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε συγκεκριμένα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία στο Τρόοδος, είτε μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, ή/και αδειοδότησης ή και δικαίωμα χρήσης/εκμετάλλευσης.

Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών λήγει στις 26 Απριλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top