ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σχόλιο του Οδ. Μιχαηλίδη για τα Agusta και το σημείωμα που καίει τη Γιωρκάτζη

Το σχόλιο του Οδ. Μιχαηλίδη για τα Agusta και το σημείωμα που καίει τη Γιωρκάτζη

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η σκανδαλώδης υπόθεση αγοράς των τριών ελικοπτέρων Agusta-Westland 139 της Εθνικής Φρουράς, που έγινε το 2008 με κόστος 45 εκατομμύρια ευρώ.

Το θέμα που τίθεται αυτή την φορά είναι η παραπλάνηση της Βουλής κατά την έγκριση της αγοράς των τριών ελικοπτέρων Agusta-Westland από την τέως Γενική Ελέγκτρια και νυν Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Ο διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Χασαπόπουλος, κατέθεσε έκθεση την Παρασκευή, (11/3)   στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Άμυνας και Ελέγχου, παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία.

Ο Χασαπόπουλος αποκαλύπτει ότι η Γιωρκάτζη δεν κατέθεσε την έκθεσή του, με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν οι βουλευτές για όλες τις πτυχές του θέματος και τις επιφυλάξεις που υπήρχαν.

Τα τρία ελικόπτερα αγοράστηκαν τελικά έναντι €45 εκατ. τη στιγμή που η εκτίμηση του Υπουργείου ήταν €20 εκατομμύρια. Η Αστυνομία αγόρασε άλλα δύο ελικόπτερα σε άλλες τιμές.

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με σημείωμα που συνοδεύει την έκθεση του κυρίου Χασαπόπουλου, παραπέμπει την υπόθεση στο Γενικό Εισαγγελέα και ζητά την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» στο σημείωμα αναφέρεται  επίσης ότι η στάση και οι αναφορές της κυρίας Γιωρκάτζη στη Βουλή, σε σχέση με το σημείωμά του, που έγινε μετά από έρευνα, ήταν  παραπλανητικές. Οι δικές του διαπιστώσεις συμφωνούσαν με επιφυλάξεις βουλευτών (κυρίως του Σωκράτη Χάσικου, όπως σημειώνει) για τη μειωμένη συμμετοχή έγκυρων προσφορών στους διαγωνισμούς και για τις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης μία μέρα μετά από την παράδοση της έκθεσης του Χασαπόπουλου στη Βουλή ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top