ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννάκης Ομήρου: «Ενδεχόμενο παραπλάνησης της Βουλής από την Χρ.Γιωρκάτζη - Αποκαλυπτικά τα πρακτικά της συνεδρίας»

Γιαννάκης Ομήρου: «Ενδεχόμενο παραπλάνησης της Βουλής από την Χρ.Γιωρκάτζη - Αποκαλυπτικά τα πρακτικά της συνεδρίας»

Τα αποκαλυπτικά πρακτικά της επίμαχης συνεδρίας της Επιτροπής Άμυνας θα δοθούν στις Αρχές επισήμανε σε δηλώσεις του την Τρίτη (15/03) ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ενόψει και των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν την αγορά των πέντε ελικοπτέρων Agusta καθώς και τις καταγγελίες του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τρίτη (15/03) στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής μαζί με τους Προέδρους των Επιτρόπων Άμυνας και Έλεγχου.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει αποταθεί στη Βουλή με τον ισχυρισμό ότι προ οκταετίας από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, όταν συζητούσε αίτημα της Κυβέρνησης για αγορά ελικοπτέρων, αποκρύφτηκαν σημαντικές πληροφορίες ή έγγραφα τα οποία εάν τίθεντο ενώπιον της Επιτροπής ενδεχομένως να ήταν διαφορετική η απόφαση της και επικαλείται σχετική νομοθεσία.

Στην Βουλή ο Κώστας Κληρίδης

Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Γενικό Εισαγγελέα για να υπάρξει η συνδρομή του για το θέμα, επισημαίνοντας πως την Τέταρτη (16/03) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη. Τόνισε επίσης, πως η βουλή δεν θα παρεμποδίσει τη διαφάνεια και τον έλεγχο των όσων έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, ο κ. Ομήρου, σημείωσε πως η συγκεκριμένη νομοθεσία, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την επιτροπή άμυνας, όσο ήταν σε λειτουργία η τότε σύνθεση της επιτροπής και όχι σήμερα.

Πρόσθεσε επίσης πως «θα εξετάσουμε με βάση ποιες άλλες νομοθεσίες θα μπορούσε το θέμα να παραπεμφθεί στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας». Ως εκ τούτου, εξήγησε, «έχουμε καλέσει τον Γενικό Εισαγγελέα να είναι την Τετάρτη (16/03) παρών σ` αυτή τη σύσκεψη για να συνδράμει, διότι η διατύπωση εκείνης της νομοθεσίας είναι σαφής, αφορά τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική επιτροπή προτού λάβει απόφαση, αλλά η τότε επιτροπή έλαβε απόφαση».

Σε ερώτηση αν υπάρχει άλλη νομοθεσία ή πρόνοια που να καλύπτει τη συγκεκριμένη περίπτωση, είπε ότι μπορεί, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει μελέτη και από τον Γενικό Εισαγγελέα αλλά και από τη Βουλή για να χειριστούν με τον πιο σωστό τρόπο στα πλαίσια της διαφάνειας, της λογοδοσίας, το θέμα που προκύπτει από αυτή την καταγγελία».

Εξέφρασε τη δική του άποψη ότι το θέμα θα πρέπει να τύχει εξέτασης «από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι επιφορτισμένος δυνάμει του Συντάγματος και για τη διατύπωση ποινικών κατηγοριών εναντίον οιουδήποτε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κ. Ομήρου δεν δίστασε να αναφέρει πως τα πρακτικά της επιτροπής είναι άκρως αποκαλυπτικά επισημαίνοντας παράλληλα πως θα δοθούν στις αρχές.

 

.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top