ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χουντική» επίθεση αστυνομικού σε δημοσιογράφο του ThemaOnline – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Χουντική» επίθεση αστυνομικού σε δημοσιογράφο του ThemaOnline – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απρόκλητη επίθεση γυναίκας αστυνομικού σε δημοσιογράφο του ThemaOnline εν ώρα εργασίας!

Η συνάδελφος Χριστιάνα Τσαγγάρη δέχθηκε επίθεση από το εν λόγω «όργανο της τάξης» στις 10:38 την Τετάρτη (16/03) έξω από το τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου βρισκόταν για να καλύψει το ρεπορτάζ σε σχέση με την έφεση της Έλενας Σκορδέλη.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα εντός της ημέρας (16/03), η κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών (βλ. δολοφονία Άντη Χατζηκωστή) κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την έφεσή της, δήλωσε αδιαθεσία μέσω του δικηγόρου της και μεταφέρθηκε στο δημόσιο νοσηλευτήριο.

Το περιστατικό έξω από τις Πρώτες Βοήθειες
Εκεί βρισκόταν η Χριστιάνα Τσαγγάρη για τους σκοπούς του ρεπορτάζ. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της οι αστυνομικοί που συνόδευαν την Σκορδέλη, της έκαναν νόημα να σταματήσει να φωτογραφίζει. Εν συνεχεία, γυναίκα αστυνομικός άρπαξε βίαια από τα χέρια το προσωπικό της κινητό τηλέφωνο και άρχισε να σβήνει φωτογραφίες!

«Θα σου κατάσχω…» είπε μεταξύ άλλων στην συνάδελφο, η οποία διατήρησε τον αυτοέλεγχό της και προσπάθησε πολιτισμένα να ανακτήσει το κινητό της τηλέφωνο.

Πέραν, δηλαδή του γεγονότος ότι δεν γνώριζε τους νόμους και πως σε δημόσιο χώρο ο δημοσιογράφος έχει κάθε δικαίωμα να κάνει τη δουλειά του επιστρατεύοντας τα μέσα που διαθέτει, καταπάτησε τα δικαιώματά της και την εξευτέλισε ως ανθρώπινη οντότητα. Με απλά λόγια, επέδειξε συμπεριφορά «μπάτσου» ή καλύτερα αστυνομικού ολοκληρωτικού καθεστώτος που νομίζει πως μπορεί να παρεμβαίνει όποτε του καπνίσει καταπατώντας ανθρώπινα δικαιώματα πολιτών και δημοσιογράφων.

Καταγγελία
Ήδη το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και εξακριβώθηκε η ταυτότητα της αστυνομικού. Σύμφωνα με τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αναμένεται να διαταχθεί έρευνα.

Ως ThemaOnline δεν πρόκειται να είμαστε ανεκτικοί σε τέτοιες φασιστικές συμπεριφορές και νοοτροπίες είτε αφορούν συντάκτες μας και πολίτες, είτε δημοσιογράφο οποιουδήποτε άλλου Μέσου.

Φάνης Μακρίδης
Διευθυντής Σύνταξης
Ιστοσελίδας ToThemaOnline

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρόεδρος της ΕΣΚ για την επίθεση στη δημοσιογράφο του ThemaOnline: «Αυτοδίκησε και παρανόμησε η αστυνομικός»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top