ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για κατοικίες αυτοστέγασης συζητά η Βουλή

Νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για κατοικίες αυτοστέγασης συζητά η Βουλή

Νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζεται η παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας στους κληρονόμους προσφύγων, που απεβίωσαν πριν τις 7 Απριλίου 2006 για τις κατοικίες αυτοστέγασης που ανεγέρθηκαν σε ε/κ γη κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών και συζητείται από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων.

Σε δήλωση μετά τη συζήτηση που διεξήχθη ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων, η Πρόεδρος της Επιτροπής Σκεύη Κουκουμά, είπε ότι γίνεται για ρύθμιση ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων για τους κληρονόμους των προσφύγων για αυτοστεγάσεις που ανεγέρθηκαν σε ε/κ γη.

Πρόσθεσε ότι γίνεται επίσης ρύθμιση για την μερίδα των προσφύγων που έκτισαν κατοικίες αυτοστέγασης σε τεμάχια που είναι κατά ένα τμήμα χαλίτικη και κατά άλλο τ/κ γη, ώστε να παραχωρηθεί πιστοποιητικό μίσθωσης.

Η κ. Κουκουμά διευκρίνισε ότι δεν ρυθμίζεται το θέμα των κατοικιών για κληρονόμους δικαιούχων οι οποίοι που έχουν αποβιώσει και τα σπίτια είναι κτισμένα σε τ/κ γη.

Περαιτέρω ανέφερε πως είναι ανοικτό το θέμα παραχώρησης αντισταθμιστικών οικοπέδων σε πρόσφυγες που διαμένουν σε τ/κ κατοικίες.

«Παρόλο ότι ειδοποιήθηκαν ως δικαιούχοι δεν παραχωρήθηκαν τα αντισταθμιστικά οικόπεδα», είπε.

Η κ. Κουκουμά είπε ακόμη πως πρέπει να ολοκληρωθεί η παραχώρηση πιστοποιητικών μίσθωσης σε όλους τους δικαιούχους.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης εξέφρασε ικανοποίηση για την επίλυση των προβλημάτων αυτών που συνιστούσαν αδικίες σε βάρος μερίδας προσφύγων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top