ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: Το Ανώτατο δικαιώνει τη Ζέτα Αιμιλιανίδου

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: Το Ανώτατο δικαιώνει τη Ζέτα Αιμιλιανίδου

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την Τετάρτη (16/3) τις προσφυγές που καταχώρησε η ΠΟΒΕΚ εναντίον της Υπουργού Εργασίας για την ακύρωση των διαταγμάτων που εξέδωσε η Ζέτα Αιμιλιανίδου στις 8/7/13 για τη διεύρυνση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Της Ματίνας Ζησιάδου

Μιλώντας αποκλειστικά στο ThemaOnline, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης, τόνισε πως η απόφαση του Ανωτάτου είναι σεβαστή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μία άνευ αντικειμένου απόφαση. «Η Βουλή με το σχετικό νόμο που ψήφισε το Νοέμβριο του 2015, έχει καταργήσει το δικαίωμα της Υπουργού να εκδίδει διατάγματα, συνεπώς, η απόφαση του Ανωτάτου καθίσταται άνευ αντικειμένου».

Ο κ. Κουρσάρης δήλωσε επίσης ότι παραμένει αναπάντητη η υφιστάμενη προσφυγή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο. Είπε ακόμα πως «για την ΠΟΒΕΚ το όλο ζήτημα δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση νομικό θέμα, αλλά ζήτημα πολιτικής που αφορά τη λειτουργία ωφέλιμων ανθρώπινων ωραρίων λειτουργίας καταστημάτων σε συνθήκες υγιειούς ανταγωνισμού».

Καταληκτικά διευκρίνισε πως η θέση της ΠΟΒΕΚ είναι ότι «η οποιαδήποτε εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί ετσιθελικά να επιβάλει είτε τα καταστήματα να λειτουργούν μόνο τη Δευτέρα ή την Παρασκευή, είτε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο», συμπληρώνοντας πως «επ΄ αυτού του ζητήματος δεν θα πρέπει να τοποθετηθεί το Ανώτατο, αλλά είναι η πολιτεία που θα πρέπει να βρει τη χρυσή τομή».

Η απόφαση του Ανωτάτου

Το Ανώτατο έκρινε ότι η νομιμότητα των διαταγμάτων της υπουργού Εργασίας για την επέκταση των περιοχών που μπορούν να λειτουργούν τα γενικά καταστήματα τις Κυριακές δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με την υποβολή προσφυγής, καθώς αυτές οι πράξεις της αποτελούσαν κανονιστικές πράξεις νομοθετικού χαρακτήρα. 

Η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα συνεδριάσει εκ νέου ενδεχομένως και αυτή την εβδομάδα για να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top