ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Τορναρίτης «καρφώνει» τον Οδυσσέα στον Γενικό Εισαγγελέα – «Αλλότρια κίνητρα» - DOC

Ο Τορναρίτης «καρφώνει» τον Οδυσσέα στον Γενικό Εισαγγελέα – «Αλλότρια κίνητρα» - DOC

13:51-Πλέον μπορούμε να μιλούμε για μεγάλη κόντρα με προεκτάσεις… Ο Χριστόφορος Τορναρίτης καταγγέλλει γραπτώς τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Κώστα Κληρίδη.

Του Φάνη Μακρίδη
 

Στην επιστολή του μέσω του νομικού του εκπροσώπου Σάββα Αγγελίδη, που φέρει ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου, ο Τορναρίτης είναι χείμαρρος προσάπτοντας στον Γενικό Ελεγκτή εμπάθεια προς το πρόσωπό του, αλλά και ότι ο τελευταίος προσπαθεί να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ-ΚΑΠΝΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Το τιμολόγιο του... Οδυσσέα που «δείχνει» Χρ. Τορναρίτη

Μάλιστα, ο Τορναρίτης κάνει αίτημα στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, όπως διερευνηθούν τα όσα καταγράφονται. «Είμαστε στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για διευκρινήσεις και σχετική κατάθεση» προστίθεται…

Η επιστολή είναι προσεκτικά συνταγμένη, ωστόσο, τα όσα υποστηρίζει ο Τορναρίτης και καταλογίζει στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Παραθέτουμε κάποια βασικά σημεία της επιστολής:

«Παν μέτρον άριστον…»
Εμμέσως διατυπώνεται η θέση ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχασε το μέτρο, ενώ γίνεται λόγος για «παραβίαση δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας» του Χριστόφορου Τορναρίτη. Ακολουθεί άμεση αναφορά για τον κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος βάσει των θέσεων του κ. Τορναρίτη «ξεπέρασε το μέτρο» και προβαίνει σε «καταχρηστικές ενέργειες».

Raquel,  Explosal και κάθε προηγούμενο
Σε άλλο σημείο της γραπτής καταγγελίας σημειώνεται ότι «ο Γενικός Ελεγκτής στο πλαίσιο των καθηκόντων του για έλεγχο αποφάσεων του Διευθυντή Τελωνείου και ΦΠΑ που σχετίζονται με τις εταιρείες Raquel Ltd και Explosal Ltd, προφανώς ξέφυγε από τις εξουσίες του και αρμοδιότητές του και διαβάλλει συνεχώς και απρόκλητα τον πελάτη μας». 

«Αλλότρια συμφέροντα»
Αυτές οι ενέργειες «ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο» βάσει της επιστολής, ενώ χαρακτηρίζονται ως «καταχρηστικές, εκτός εξουσίας και δικαιοδοσίας του και εξυπηρετούν αλλότρια κίνητρα».
Όπως –ακόμη- τονίζεται, ο Γενικός Ελεγκτής «διαβάλλει συνεχώς και απρόκλητα» τον Χριστόφορο Τορναρίτη.

Οι επιστολές από το Τελωνείο
Ανάμεσα σε άλλα διατυπώνεται εμμέσως η θέση πως οι εταιρείες του κ. Τορναρίτη υπόκεινται σε «καταπιεστική εκμετάλλευση από τις αρμόδιες αρχές» και παρατίθενται σχετικές επιστολές του Τμήματος Τελωνείων προς τεκμηρίωση αυτού του ισχυρισμού. Στην ουσία επιχειρηματολογεί για να καταδείξει πως η ενασχόληση του κ. Μιχαηλίδη με το θέμα των εταιρειών του, δεν δικαιολογείται. 

«Απρόκλητη συμπεριφορά»
Και συνεχίζει η επιστολή: «Η απρόκλητη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή συνίσταται στο γεγονός ότι θεωρεί ως δεδομένο τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων εκ μέρους του πελάτη μας και συγκαλεί συνεδρίες, δίδει οδηγίες, ξαναδίδει οδηγίες και προκαλεί μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ωσάν όλοι να έχουν ένα και μοναδικό σκοπό την κάλυψη του κ. Τορναρίτη».

Οι σχέσεις με δημοσιογράφους
Αφήνονται αιχμές και για ενδεχόμενες σχέσεις του Γενικού Ελεγκτή με ΜΜΕ και δημοσιογράφους: «Επιβεβαίωση αυτών εντοπίζεται και σε διάφορα δημοσιεύματα στα οποία προκύπτει συνεχώς ο ισχυρισμός του Γενικού Ελεγκτή για διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε βάρος του πελάτη μας. Διερωτάται κανείς ποιος διοχετεύει στα ΜΜΕ αντίγραφα των εγγράφων που έχει στην κατοχή του ο Γενικός Ελεγκτής».

«Μένος και πάθος»
Η επιστολή καταλήγει ως ακολούθως: «Αυτό που ενοχλεί και προβληματίζει και δίδει το δικαίωμα για αντίδραση του πελάτη μας είναι το μένος και το πάθος που ενεργεί εναντίον του πελάτη μας, ενός φυσικού προσώπου, επιχειρηματία στον ιδιωτικό τομέα. Με κάθε επιφύλαξη των δικαιωμάτων του πελάτη μας αιτούμαστε όπως ερευνήσετε αυτό το παράπονο και είμαστε στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για διευκρινήσεις και σχετική κατάθεση.
Το κυνήγι μαγισσών θα πρέπει να τελειώσει και να αφεθούν οι αρμόδιοι απρόσκοπτα να παράγουν έργο ως τα καθήκοντά τους παρά να κτίζουν στην άμμο παλάτια. Δυστυχώς περί αυτού πρόκειται».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top