ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Κυπριανού: «Η Κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις στον τομέα της Υγείας»

Α. Κυπριανού: «Η Κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις στον τομέα της Υγείας»

Πρώτη φορά έχω δει κυβέρνηση να επιμένει με αυτόν τον άκαμπτο τρόπο σε ό,τι αφορά αιτήματα διαφόρων ομάδων, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, χαρακτηρίζοντας “εμβαλωματική λύση” την απόφαση να παραπέμπονται στον ιδιωτικό τομέα περιστατικά υγείας γιατί δεν αντιμετωπίζει, όπως είπε, τα προβλήματα στον τομέα “και θα το διαπιστώσουν τις επόμενες ημέρες”.

Σημείωσε δε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η συνεχιζόμενη απεργία των νοσηλευτών δεν επιδρά αρνητικά πάνω στην παροχή φροντίδας υγείας στους ασθενείς.

Μιλώντας για τη στάση της κυβέρνησης στα αιτήματα διαφόρων ομάδων, ο Άντρος Κυπριανού υπενθύμισε ότι στο αίτημα των λεωφορειούχων που αφορούσε κονδύλι 47.000 ευρώ ως επιστροφή από τις αποκοπές τους για 100 περίπου εργαζόμενους σε ετήσια βάση. Η κυβέρνηση, είπε, αρχικά ήταν άκαμπτη για να υποχωρήσει στη συνέχεια. “Την ώρα που ήταν άκαμπτη για 47.000 για 100 εργαζόμενους, απαιτούσε για 7 εργαζόμενους στο Προεδρικό να της απελευθερώσουμε κονδύλι 250.000 ευρώ. Και την ίδια στιγμή εξάγγειλε 33 εκ, 50 στην ουσία, για την εργοδότηση 3.000 μισθοφόρων για να στελεχώσουμε την Εθνική Φρουρά. Αυτά τα πράγματα είναι ακαταλαβίστικα και θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί”.

Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση, συνέχισε, ότι είναι δική της ευθύνη να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να τερματιστεί η απεργία των νοσηλευτών, η οποία πρέπει να βρεθεί τρόπος να τερματιστεί και “δεν πρόκειται εάν η κυβέρνηση εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με τον ίδιο αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο”.

Το ΑΚΕΛ, ανέφερε, προσπάθησε να πείσει και τις δύο πλευρές ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξεκινήσει ένας διάλογος, επιμένοντας σε αρχές για τα συγκεκριμένα ζητήματα. “Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται. Έχει ακεραία την ευθύνη λοιπόν η κυβέρνηση για τις όποιες εξελίξεις”.

Ερωτηθείς, στο περιθώριο της διάσκεψης Τύπου για τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για την υγεία, και για το κόστος των προτάσεων του κόμματός του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι έχουν κοστολογηθεί και το ΑΚΕΛ δεν λέει ότι όλα πρέπει να εφαρμοστούν εδώ και τώρα, αλλά σε βάθος χρόνου με βάση σχεδιασμό. Το σημαντικό, ανέφερε, είναι να γίνει ο σχεδιασμός και να ξεκινήσει σταδιακά η υλοποίηση με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν. “Εκείνο που έχουμε απαιτήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι να μεταφερθούν περισσότερα κονδύλια στον τομέα της υγείας”.

Για την αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν και την υποβολή των προτάσεών τους ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι τους δόθηκαν κάποιες απαντήσεις, αλλά “είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετική φιλοσοφία με την κυβέρνηση στα ζητήματα της υγείας”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top