ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή ΓΓ της ΠΕΟ στην Υπουργό Εργασίας για ιδιωτικά γραφεία εξευρέσεως εργασίας

Επιστολή ΓΓ της ΠΕΟ στην Υπουργό Εργασίας για ιδιωτικά γραφεία εξευρέσεως εργασίας

Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, για το σχέδιο που εξάγγειλε την Τετάρτη (23/03) η Κυβέρνηση για επιδότηση των ιδιωτικών γραφείων εργασίας απέστειλε ο ΓΓ της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), Πάμπης Κυρίτσης, στην οποία σημειώνει ότι “τέτοια σχέδια είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να τα θέτει σε κοινωνικό διάλογο και θα έπρεπε να συζητούνται στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ στην επιστολή του ο κ. Κυρίτσης καλεί την Κυβέρνηση όπως “το εξαγγελθέν σχέδιο να μην προχωρήσει” και αναφέρει ότι “υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα ως προς την ουσία του εξαγγελθέν σχεδίου” και διερωτάται κατά πόσον “είναι θεμιτό, ρόλος ο οποίος ανήκει στις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης, να μετατίθεται σε ιδιωτικούς φορείς και μάλιστα με επιδότηση;”.

Διερωτάται, επίσης, “με ποιους μηχανισμούς θα ελέγχεται και θα διασφαλίζεται ότι δεν θα γίνεται διασπάθιση δημόσιου χρήματος, με ποιο τρόπο θα προστατεύονται οι άνεργοι από το να γίνονται τελικά αντικείμενα εκμετάλλευσης και σε τι είδους θέσεις εργασίας θα τοποθετούνται; Ποιοι θα είναι οι όροι και οι συνθήκες εργασίας των ανέργων που θα τοποθετούνται από τα ιδιωτικά γραφεία εργασίας;”.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ αναφέρει ότι “τα ερωτήματα που τίθενται είναι μεγάλα και οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν στα πλαίσια ενός συντεταγμένου διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στα πλαίσια της λειτουργίας της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης”.

Προσθέτει ότι τέτοια σχέδια θα έπρεπε να συζητούνται στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, η οποία αποτελεί το θεσμικό όργανο διαλόγου και διαβούλευσης για αυτά τα ζητήματα.

“Αν δεν γίνεται αυτό, τότε γιατί δημιουργήθηκε αυτή η Επιτροπή και γιατί υπάρχει;” διερωτάται ο κ. Κυρίτσης ο οποίος αναφέρει ότι “με έκπληξη και δυσαρέσκεια διαβάσαμε χτες στον Τύπο ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει `Σχέδιο Επιδότησης των Ιδιωτικών Γραφείων Εξευρέσεως Εργασίας (Ι.Γ.Ε.Ε) για την προώθηση της απασχόλησης` με συνολικό προϋπολογισμό έργου 500 εκατομμύρια ευρώ”.

Σύμφωνα με την επιστολή του ΓΓ της ΠΕΟ, το σχέδιο, προβλέπει επιδότηση των Ι.Γ.Ε.Ε με 500 ευρώ για κάθε τοποθέτηση ανέργου σε εργασία, “χωρίς το σχέδιο αυτό να έχει συζητηθεί ποτέ και σε κανένα επίπεδο με τους κοινωνικούς εταίρους ενώ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έχουν καν στοιχειώδη ενημέρωση”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top