Nέο τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψε η αστυνομία στη Γαλλία

Nέο τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψε η αστυνομία στη Γαλλία

Ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα κατάφεραν να αποτρέψουν οι αρχές της Γαλλίας, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν ένα Γάλλο υπήκοο που φέρεται να βρισκόταν στον πυρήνα της οργάνωσης που σχεδίαζε την επίθεση.

«Η επιχείρηση αυτή έρχεται μετά από μια σημαντική έρευνα που μας επέτρεψε να αποτρέψουμε το σχέδιο για μια επίθεση στη Γαλλία, που ήταν σε προχωρημένο στάδιο. Το άτομο που συνελήφθη είναι γαλλικής υπηκοότητας και είναι ύποπτο για συμμετοχή στο σχέδιο σε υψηλό επίπεδο. Δρούσε εντός ενός τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε να πλήξει την χώρα μας», δήλωσε ο Μπερνάρ Καζνέβ.

Μετά τη σύλληψη οι αρχές έκαναν έφοδο σε κτίριο στο παριζιάνικο προάστιο του Αρζαντέιγ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν έχουν προκύψει ακόμα στοιχεία που να συνδέουν το σχεδιαζόμενο χτύπημα με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.