ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25η Μαρτίου: Διπλή Εθνική Επέτειος - Δοξολογίες και παρελάσεις σε όλη την Κύπρο

25η Μαρτίου: Διπλή Εθνική Επέτειος - Δοξολογίες και παρελάσεις σε όλη την Κύπρο

Με κάθε λαμπρότητα ο απανταχού ελληνισμός τιμά σήμερα την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Δοξολογίες, παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις θα γίνει σε όλη την Ελεύθερη Κύπρο.

Στην Κύπρο, επίκεντρο των εορτασμών στην Κύπρο θα είναι η Λευκωσία, όπου στις 10 το πρωί θα ψαλλεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στην παλιά πόλη.

Της δοξολογίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας Ηλίας Φωτόπουλος, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, καθώς και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέπτεται στην Κύπρο.

  Στις 11 θα πραγματοποιηθεί μπροστά την Ελληνική Πρεσβεία, μαθητική παρέλαση, τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Με δοξολογίες και παρελάσεις θα εορταστεί η επέτειος της Εθνικής παλιγγενεσίας και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελεύθερης Κύπρου, καθώς και σε αρκετές κοινότητες.

Στην Ελλάδα, δοξολογία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη στην Αθήνα και θα ακολουθήσει η στρατιωτική παρέλαση.

Την ηρωική εξέγερση του ελληνικού λαού για αποτίναξη της πολύχρονης σκλαβιάς τιμούν με μηνύματά τους ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, κόμματα και οργανώσεις.

Η Ελληνική επανάσταση αναφέρουν, αποτέλεσε καθοριστικό σταθμό στην πορεία της νεότερης ιστορίας του ελληνικού έθνους αφήνοντας ως παρακαταθήκη για τους νεότερους την προσήλωση σε πανανθρώπινες αξίες. Επισημαίνουν ακόμα ότι ο κυπριακός ελληνισμός στρέφει το βλέμμα του στη μεγάλη επέτειο της παλιγγενεσίας για έμπνευση και διάνοιξη προοπτικών. Στον αγώνα για εξεύρεση λύσης του κυπριακού, σημειώνουν η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί οδηγό και φωτοδότη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top