ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μελέτη για την απόφαση για τερματισμό του επιδόματος φροντίδας

Νέα μελέτη για την απόφαση για τερματισμό του επιδόματος φροντίδας

Νέα μελέτη σε σχέση με την απόφαση για τερματισμό του επιδόματος φροντίδας σε οικογένειες ζητά η Επ. Εργασίας

Την εκ νέου μελέτη από πλευράς της κυβέρνησης σε σχέση με την απόφαση για τερματισμό του επιδόματος φροντίδας σε οικογένειες μέχρι δευτέρου βαθμού συγγένειας ζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, Αντρέας Φακοντής, είπε πως “η άτυπη φροντίδα στο εξωτερικό προάγεται γι` αυτό ζητήσαμε από το Υπουργείο Εργασίας να ξανά μελετήσει το ζήτημα διότι εκτιμούμε ότι είναι άδικο και λανθασμένο να τερματιστεί η παροχή φροντίδας μέχρι και δευτέρου βαθμού”.

Όπως σημείωσε μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4.406 αιτήσεις για παροχή φροντίδας και από αυτές έχουν εγκριθεί 1.673, ενώ άλλες 735 έχουν αποσυρθεί.

Επιπλέον, είπε ότι από τις 4.406 αιτήσεις οι 324 έχουν απορριφθεί, ενώ γύρω στις 1.200 βρίσκονται υπό εξέταση.

“Ως Επιτροπή γίναμε δέκτες αρκετών παραπόνων από αιτητές, οι οποίοι εγκρίθηκαν, όμως εγκρίθηκαν με πόσα πολύ χαμηλά των 20, των 50 ή και 100 ευρώ ως φροντίδα. Έχει διαφοροποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η αξιολόγηση για την παροχή φροντίδας”, είπε.

Εξήγησε ότι έχει ετοιμαστεί ένα νέο ερωτηματολόγιο από πλευράς του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας, το οποίο είναι η βάση για την αξιολόγηση και την παροχή φροντίδας, για να προσθέσει ότι η Επιτροπή Εργασίας έχει ζητήσει όπως κατατεθεί αυτό το ερωτηματολόγιο, ώστε να δουν ποια είναι η βάση στην οποία γίνεται η όλη αξιολόγηση.

“Έχουμε, επίσης, ζητήσει να υπάρξει εκ νέου μελέτη από πλευράς της κυβέρνησης της απόφασης, για να τερματιστεί το επίδομα φροντίδας σε οικογένειες μέχρι δευτέρου βαθμού συγγένειας. Δηλαδή, η μητέρα να παρέχει φροντίδα στο παιδί της και να λαμβάνει επίδομα. Αυτό πλέον έχει τερματιστεί. Κρίνουμε ότι η άτυπη φροντίδα, η παροχή δηλαδή φροντίδας με επίδομα μέχρι και δευτέρου βαθμού θα πρέπει να συνεχιστεί, διότι είναι πολύ καλύτερο να παρέχεται φροντίδα από πρόσωπο οικείο παρά από ξένο”, είπε.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Νουρής, ανέφερε ότι “η συγκεκριμένη πολιτική είναι πολύ ψηλά στην δική μας ημερήσια διάταξη, γιατί θεωρούμε ότι είναι ο δεύτερος πυλώνας στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μετά την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος”.

“Χαιρόμαστε να παρατηρήσουμε ότι αυτή η πολιτική την οποία αναλύθηκε και επεξηγήθηκε, φαίνεται να χτίζεται όχι στην βάση της ικανοποίησης προσωπικών αιτημάτων, αλλά στην βάση συγκεκριμένων πολιτικών, στηριζόμενες σε επιστημονικά ευρήματα και με την χρήση επιστημονικών εργαλείων”, είπε.

Επιπλέον, παρατήρησε ότι η κριτική που ασκήθηκε, κυρίως από την πλευρά του ΑΚΕΛ, στην συγκεκριμένη πολιτική, όπως εξαγγέλθηκε από την Υπουργό Εργασίας, “είναι μια κριτική που στηρίχτηκε σε νοοτροπίες του παρελθόντος, ακριβώς στηριζόμενες στην ικανοποίηση προσωπικών αιτημάτων”, κάτι που όπως πρόσθεσε, βρίσκει το ΔΗΣΥ εντελώς αντίθετο.

Είπε, τέλος, ότι το κόμμα του θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά το θέμα της κοινωνικής πολιτικής αυτού του κράτους, πρέπει να εξορθολογιστεί και να μεταρρυθμιστεί, για να προσθέσει ότι “η συγκεκριμένη πολιτική κινείται ακριβώς προς την σωστή κατεύθυνση”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top