Δίνει 500 δολάρια το μήνα για να ζει σε ένα κουτί

Δίνει 500 δολάρια το μήνα για να ζει σε ένα κουτί

Τί θα κάνατε εάν δεν μπορούσατε να πληρώνετε το νοίκι στην πόλη των ονείρων σας; Για τον Peter Berkowitz, η λύση ήταν να κατασκευάσει ένα κουτί -ή όπως το αποκαλεί εκείνος ένα «pod»- στο σαλόνι ενός φίλου του.

Για να κατασκευαστεί το κουτί ο Berkowitz πλήρωσε 1,300 δολάρια, ενώ κάθε μήνα δίνει 400 δολάρια για το χώρο που καταλαμβάνει, με το συνολικό μηνιαίο κόστος που δαπανά να αγγίζει περίπου τα 508 δολάρια.

«Ναι, το να ζει κανείς σε ένα κουτί είναι ανόητο», έγραψε ο Berkowitz σε ένα blog, προσθέτοντας ότι οι υψηλές τιμές των ενοικίων στο Σαν Φρανσίσκο τον ώθησαν να βρει αυτή τη λύση.

Ο ίδιος εξήγησε στο Fortune ότι η ιδέα για τη δημιουργία του εναλλακτικού αυτού χώρου προέκυψε από τις «Ιαπωνικές κάψουλες ξενοδοχείων», όπως λέγονται, που επιτρέπουν στους επισκέπτες απλά να νοικιάζουν κρεβάτια.

pod-berkowitz

«Το μυστικό είναι να φτιάξεις ένα χώρο πρακτικό και άνετο», προσθέτει ο Berkowitz, συμπληρώνοντας ότι για να το καταφέρει αυτό στα προηγούμενα κλασσικά του υπνοδωμάτια, του πήρε μεγάλο χρονικό διάστημα.

pod-berkowitz3

«Οι άνθρωποι γύρω μου εκπλήσσονται που μένω σε ένα κουτί, αλλά νομίζω ότι προσπαθούν να υποτιμήσουν την άνεση που μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο εχγείρημα, ειδικά εάν έχει σχεδιαστεί έξυπνα. Είναι το πιο φιλικό δωμάτιο που είχα ποτέ», υπογραμμίζει ο Berkowitz.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.