ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η απευθείας μετεγκατάσταση Σύρων στην ΕΕ από την Τουρκία

Κομισιόν: Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η απευθείας μετεγκατάσταση Σύρων στην ΕΕ από την Τουρκία

Την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 ξεκινά η επιστροφή μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία και η απευθείας μετεγκατάσταση Σύρων σε χώρες της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος του Προέδρου Γιούνκερ Μίνα Αντρέεβα.

Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών ο εντεταλμένος του προέδρου Γιούνκερ για το μεταναστευτικό Μάαρτιν Φερβέη είχε εντατικές συνομιλίες με τις τουρκικές αρχές για το θέμα. Συγκεκριμένα είχε επαφές στις Βρυξέλλες με παράγοντες του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών και της τουρκικής γενικής διεύθυνσης μεταναστευτικού.

Ανέφερε επίσης ότι ο Μάαρτεν Φερβέη και ο Επίτροπος Αβραμόπουλος θα επισκεφθούν την Άγκυρα τη Δευτέρα για να διασφαλίσουν ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει όντως την ημέρα εκείνη. Την ίδια ώρα αξιωματικοί της Frontex και του EASO έχουν αρχίσει να τοποθετούνται στην Ελλάδα, ενώ η σχετική επιτροπή του ελληνικού κοινοβουλίου έχει εγκρίνει τη σχετική νομοθεσία και πολύ σύντομα η ολομέλεια θα ψηφίσει την κατηγοριοποίηση της Τουρκίας ως ασφαλής τρίτη χώρα, κατέληξε η Μίνα Αντρέεβα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top