ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: Δεν πρέπει το Κράτος να χάσει τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων

Ν. Παπαδόπουλος: Δεν πρέπει το Κράτος να χάσει τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων

Πάγια θέση του ΔΗΚΟ είναι πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το κράτος να χάσει τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ερωτηθείς εάν το κόμμα του θεωρεί λήξαν το θέμα περί ιδιωτικοποίησης της CYTA μιας και η Κύπρος βγήκε επίσημα από το μνημόνιο.

Όμως, πρόσθεσε, το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο να συζητήσει περιπτώσεις όπου κρατική περιουσία θα δίδεται σε ιδιώτες για διαχείριση, όπως γίνεται στην περίπτωση των λιμανιών και αεροδρομίων .

Εξέφρασε έντονη διαφωνία με το μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση, η οποία -είπε- στην ουσία εισηγείται το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας υπό αντίξοες συνθήκες. Αυτό θα οδηγήσει σε ζημιά για τον Κύπριο φορολογούμενο, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.  

Ο κ. Παπαδόπουλος χαιρέτισε, εξάλλου, την απόφαση για άρση των απεργιακών μέτρων των νοσηλευτών, αναφέροντας ότι το ζητούμενο είναι να διευθετούνται τέτοια ζητήματα και όχι να δημιουργούνται εντάσεις που ενδεχομένως κάποιοι να θέλουν να αξιοποιήσουν παραμονές εκλογών.

Δήλωσε πως κάποιοι θέλουν την ποινικοποίηση των απεργιών για δικό τους κομματικό όφελος εις βάρος όμως των συμφερόντων των ασθενών.

Αναφορικά με  καταγγελίες από κυβερνητικής πλευράς ότι συγκεκριμένη συντεχνία έχει παραβιάσει τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου σε ότι αφορά προσωπικό ασφαλείας σε απεργία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το κόμμα του επιθυμεί να ακούσει τη θέση της κυβέρνησης αλλά και να δοθεί το δικαίωμα απάντησης στις συντεχνίες που ήταν εμπλεκόμενες για να δοθεί η δική τους εκδοχή. Εάν διαπιστωθεί, συνέχισε, ότι παραβιάζεται αυτή η συμφωνία “θα λάβουμε μέτρα ώστε να μην αφήνονται εκτεθειμένοι οι ασθενείς”.

Σχολιάζοντας τις θέσεις άλλων πολιτικών κομμάτων που κάνουν λόγο για ποινικοποίηση της διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων, ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι  για το ΔΗΚΟ δεν είναι ζήτημα ποινικοποίησης αλλά ζήτημα ασφάλειας και ότι  ο πρώτος λόγος θα πρέπει να δοθεί στους ασθενείς.

Δεν θέλουμε είπε να ποινικοποιήσουμε το δικαίωμα της απεργίας και δεν είναι αυτός ο στόχος. Είναι γι’ αυτό το λόγο σημείωσε που η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου είχε συμφωνία με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε όταν γίνονταν απεργίες να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top