ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποφυλακίστηκε μετά από έξι μήνες ο Ζερταλής - Είχε «φάει» 11 χρόνια για υπόθεση εισαγωγής 2,5 κ. κοκαΐνης

Αποφυλακίστηκε μετά από έξι μήνες ο Ζερταλής - Είχε «φάει» 11 χρόνια για υπόθεση εισαγωγής 2,5 κ. κοκαΐνης

Αποφυλακίστηκε ο Ρένος Ζερταλής, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 11 χρόνων στις 8 Αυγούστου του 2015, για υπόθεση που αφορούσε εισαγωγή 2,5 κιλών κοκαΐνης στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως έγκυρα πληροφορείται το ThemaOnline, τέλη του περασμένου μήνα και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου, δόθηκε αναστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Κώστα Κληρίδη.

Ο Ζερταλής που είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια φυλάκισης στις 8 Αυγούστου του 2015 από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου, ήταν σε πρόγραμμα προστασίας, καθώς είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Για την ίδια υπόθεση είχαν «φάει» από (31/08) 15, 12 και 9 χρόνια, οι Σωτήρης Αθηνής, Ανδρέας Αλεξάνδρου και Χρήστος Κωστάκης, αντίστοιχα.

Τα γεγονότα της υπόθεσης
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως είχαν καταγραφεί στον Τύπο το περασμένο καλοκαίρι, οι Αλεξάνδρου και Αθηνής, μαζί με τους Χρήστο Κωτσάκη 50 ετών από την Ελλάδα και Ρένο Ζερταλή 49 ετών από τη Λευκωσία, μεταξύ των ημερομηνιών 1ης Μαρτίου με 19 Απριλίου 2014, συνωμότησαν μεταξύ τους να διαπράξουν το κακούργημα της παράνομης εισαγωγής 2 κιλών και 594 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Τα ναρκωτικά έφερε στην Κύπρο, μέσω Καΐρου, από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας στις 19 Απριλίου 2014 ο Χρήστος Κωτσάκης, ο οποίος θα έπαιρνε αμοιβή πέντε χιλιάδων ευρώ.

Με υπόδειξη μελών της ΥΚΑΝ, ο Χρήστος Κωτσάκης ανακόπηκε από Τελωνειακούς Λειτουργούς για έλεγχο και κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην αποσκευή του βρέθηκαν κρυμμένες, σε ειδικά διαμορφωμένη σχισμή στο εσωτερικό της αποσκευής, δύο νάιλον συσκευασίες περιτυλιγμένες με λαδόκολλες, οι οποίες περιείχαν την κοκαΐνη.

Η αποσκευή και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ως τεκμήρια και ο Χρήστος Κωτσάκης συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης εισαγωγής και παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξης Α'.

Στη συνέχεια συγκατατέθηκε να συμμετάσχει σε διαδικασία ελεγχόμενης παράδοσης των ναρκωτικών στη Λευκωσία στον Ρένο Ζερταλή, ο οποίος και συνελήφθη από την Αστυνομία. 

Στη συνέχεια ο Ζερταλής κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των τριών συγκατηγορουμένων του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top