ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του ΠτΔ στο ThemaOnline για το «δεσμεύομαι» και για την εκροή καταθέσεων όταν οι τράπεζες ήταν κλειστές - VIDEO

Η απάντηση του ΠτΔ στο ThemaOnline για το «δεσμεύομαι» και για την εκροή καταθέσεων όταν οι τράπεζες ήταν κλειστές - VIDEO

Συνέντευξη Τύπου για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης παρέθεσε σειρά αριθμών και δεικτών που καταδεικνύουν την βελτίωση της οικονομίας, η οποία από την ύφεση μπήκε σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Οι δημοσιογράφοι που παρευρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου είχαν το δικαίωμα να υποβάλουν από μια ερώτηση.

Το ThemaOnline εκπροσωπήθηκε από τον πολιτικό μας συντάκτη Τάσο Χριστοδούλου, ο οποίος έκανε ερώτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά πόσον η απόφαση για κούρεμα ήταν προειλημμένη και παράλληλα αν η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να εντοπίσει αυτούς που έβγαλαν τα χρήματα τους έξω κατά την διάρκεια που οι τράπεζες ήταν κλειστές.

Ερώτηση ThemaOnline: «Τρία χρόνια μετά από την ανάληψη εξουσίας από την Κυβέρνησή σας, οι πολίτες ακόμα θυμούνται το περιβόητο «δεσμεύομαι» και αναρωτιούνται αν η απόφαση η οποία είχε ληφθεί ήταν προειλημμένη ή όχι από τους Ευρωπαίους εταίρους. Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με το αν προτίθεται η σημερινή Κυβέρνηση και έχει την πολιτική βούληση να βρει όσους είχαν βγάλει τα λεφτά τους έξω την περίοδο που οι τράπεζες ήταν κλειστές».

Απάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας: «Η απόφαση αν εννοείτε προειλημμένη από το Eurogroup είναι κάτι το οποίο φαίνεται να ήταν στους προβληματισμούς, και δεδομένου του μη συστημικού χαρακτήρα και του μικρού μεγέθους της οικονομίας της Κύπρου θεωρήθηκε η Κύπρος, το είχα πει κατ’ επανάληψη, ως μια περίπτωση δοκιμασίας του συστήματος που σήμερα έχει υιοθετηθεί για όλες τις τράπεζες που θα απαιτούν ανακεφαλαιοποίηση. Είναι καλά γνωστό, δεν μιλούμε μόνο για της Κύπρου αλλά για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα έχουν δοθεί κατ’ επανάληψη και από τη Βουλή, αλλά ιδιαίτερα και από την Κυβέρνηση, οδηγίες, έτσι ώστε η Κεντρική Τράπεζα να διερευνήσει και αν ήταν δυνατόν να δίνονταν στη δημοσιότητα, δυστυχώς υπάρχει η εμπιστευτικότητα και δεν δίδονται. Εκεί και όπου παρατηρείται βεβαίως, θα πρέπει να το επισημάνω αυτό, αν είναι νόμιμη η εξαγωγή συναλλάγματος είναι ένα, αν είναι για αποφυγή φορολογίας, δηλαδή Panama papers, είναι εντελώς διαφορετικό και σε αυτό δεν νομίζω να υστερήσαμε. Μετά και από αξίωση και του Υπουργού Οικονομικών η λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται υπό έλεγχο των εφοριακών έχουν ήδη επιβληθεί κάποιες κυρώσεις, εννοώ πέραν της επιβολή φορολογίας, και διοικητικά πρόστιμα».

Δείτε την απάντηση στο πιο κάτω βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top