ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε επ’ αόριστον απεργία οι υπάλληλοι της FBME Bank

Σε επ’ αόριστον απεργία οι υπάλληλοι της FBME Bank

«Απαράδεκτη και μειωτική η συμπεριφορά της Κεντρικής Τράπεζας», καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της FBME, δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη τους με την Κεντρική Τράπεζα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπάλληλοι της FBME αναφέρουν ότι μετά από δυο σχεδόν χρόνια που βρίσκονται κάτω από τη διαχείριση της Κεντρικής Τράπεζας έχουν κουραστεί με τις κατά καιρούς απαράδεκτες και μειωτικές συμπεριφορές απέναντι τους.

Αυτούσια η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπάλληλοι: 

«Ως αποκορύφωμα, πριν λίγες μέρες δύο εκ των συναδέλφων μας τερματίστηκαν οι υπηρεσίες τους παράνομα και εκδικητικά σε μια προσπάθεια εκφοβισμού γιατί εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και υπέδειξαν λάθη στα οποία υπέπεσαν ο ειδικός διαχειριστής του κυπριακού υποκαταστήματος της FBME Bank Limited κ. Κρις Ιακωβίδη, και η Κεντρική Τράπεζα όταν ζητούσαν από εμάς τους υπαλλήλους να υποβάλουμε στους καταθέτες της FBME Bank Limited λανθασμένα στοιχεία σε σχέση με τις καταθέσεις τους.

«Δύο μέρες μετά, και ενώ ετοιμαζόμασταν ως εργοδοτούμενοι να λάβουμε μέτρα για τον παράνομο τερματισμό των συναδέλφων μας», συνεχίζουν, «136 συνάδελφοι από τους 165 υπαλλήλους έλαβαν επιστολές τερματισμού της απασχόλησης τους, μεταξύ των οποίων και 8 έγκυες γυναίκες και μητέρες σε άδεια μητρότητας. Στους ως αναφερόμενους υπαλλήλους μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο προειδοποίηση πριν τον τερματισμό της απασχόλησης, η αναλογία ετήσιας άδειας, η αναλογία 13ου μισθού και τα άλλα οφειλόμενα δεδουλευμένα ωφελήματα. Πρόκειται για ωφελήματα που προστατεύονται από τον νόμο, που έχουν κατακτηθεί μετά από πολύχρονους αγώνες και η μη πληρωμή τους συνιστά κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων».

Οι υπαλληλοι ζητούν:

1. Την άμεση ανάκληση των παράνομων απολύσεων

2. Την πληρωμή των δικαιωμάτων μας άμεσα και στο ακέραιο

3. Μια πιο δίκαιη μεταχείριση

4. Την τήρηση του νόμου προστασίας της μητρότητας και των υποχρεώσεων προς τις μητέρες.

«Όλες μας οι απαιτήσεις αποτελούν ουσιώδη νόμιμα δικαιώματα μας και θα είμαστε σε απεργία επ’ αόριστο μέχρι να ικανοποιηθούν», καταλήγουν.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top