ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος η λύση του Κυπριακού

ΔΗΣΥ: Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος η λύση του Κυπριακού

Η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού και τα συνεπακόλουθα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Χαράλαμπος Σταυρίδης.

Πρόσθεσε ότι αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα που συνάγεται από τη χθεσινή απόφαση της Κομισιόν για μετονομασία της “Ομάδας Δράσης για τους Τ/κ” σε “Ομάδα Στήριξης για Λύση του Κυπριακού”.

Ο κ. Σταυρίδης, είπε, επίσης ότι “αυτό, είναι και το κύριο συμπέρασμα από όλες τις μέχρι στιγμής συναντήσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τους ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο”.

Ανέφερε ότι “παράλληλα, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους, ότι, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας περνάει μέσα από τη λύση του Κυπριακού και πως χωρίς ουσιαστική πρόοδο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και χωρίς την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Άγκυρας που απορρέουν από το πρωτόκολλο, δεν υπάρχει ένταξη”.

Αυτό είναι και κάτι που επανέλαβε και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σε όλους του Ευρωπαίους αξιωματούχους που συνάντησε στο Στρασβούργο, είπε ο κ. Σταυρίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι “ο Αβέρωφ Νεοφύτου, συνεχίζει σήμερα τις επαφές του στο Στρασβούργο”.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι “σε μια Ευρώπη που βρίσκεται ενώπιον πολλαπλών προκλήσεων, η Κύπρος αποτελεί την θετική είδηση, αποτελεί παράδειγμα θέλησης και επιμονής ενώ έχουμε πλέον επανακτήσει την αξιοπιστία μας στον ευρωπαϊκό χώρο”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top