ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης προς Ομήρου για συμψηφισμό : «Αρνητικό πλήγμα στην Τράπεζα Κύπρου» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Γεωργιάδης προς Ομήρου για συμψηφισμό : «Αρνητικό πλήγμα στην Τράπεζα Κύπρου» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Για σοβαρές συνέπειες που θα προκαλέσουν ανισορροπία και αδικίες, αλλά και παραβιάσεις άρθρων του Συντάγματος, κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Στο σχετικό έγγραφο που εξασφάλισε και παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας, ο κ. Γεωργιάδης υπερτονίζει τις αρνητικές επιδράσεις που θα έχει στην οικονομία, η ενδεχόμενη ψήφιση του «Περί της Ρύθμισης Αναδιαρθρώσεων Πιστωτικών Διευκολύνσεων Νόμος του 2015».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι η θέσπιση της πρότασης νόμου «θα επιφέρει ζημιές σε σημερινούς μετόχους και αρνητικό πλήγμα στην Τράπεζα Κύπρου με αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία. Επίσης, θα πλήξει τη θέση της Κύπρου ως ευυπόληπτο χρηματοοικονομικό κέντρο και την ελκυστικότητά της σε ξένους επενδυτές».

Και συνεχίζει, σημειώνοντας: «Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο λόγω της πρόνοιας που καθορίζει ότι ο συμψηφισμός του δανείου θα γίνει με την ονομαστική αξία του αξιογράφου. Τα αξιόγραφα, όπως γνωρίζετε, υπόκεινται σε διαπραγμάτευση στην οργανωμένη αγορά του ΧΑΚ και είχαν ήδη υποστεί σημαντική μείωση πριν την απόφαση του Eurogroup και της Αρχής Εξυγίανσης».

Στη συνέχεια της επιστολής ο υπουργός Οικονομικών γίνεται πιο συγκεκριμένος και απαριθμεί τις αρνητικές πτυχές, τονίζοντας ανάμεσα σ΄ άλλα ότι η πρόταση νόμου αντιβαίνει του άρθρου 28 του Συντάγματος, ενώ παραβιάζει τα άρθρα 23 και 26.



 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top