ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαχειριστής FBME: Σκοπός η εξισορρόπηση των συμφερόντων όλων των ενδιαφερόμενων

Διαχειριστής FBME: Σκοπός η εξισορρόπηση των συμφερόντων όλων των ενδιαφερόμενων

Η Ειδική Διαχείριση του υποκαταστήματος της FBME στην Κύπρο έχει ενεργήσει και ενεργεί με τρόπο διαφανή, λαμβάνοντας το σύνολο των περιστάσεων υπόψη, ενώ επίσης σκοπός της είναι η εξισορρόπηση των συμφερόντων όλων των ενδιαφερομένων μερών με προσήλωση στις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ειδικός Διαχειριστής του Υποκαταστήματος της FBME Bank Ltd Χριστάκης Ιακωβίδης.

«Η ανάκληση με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) της άδειας διεξαγωγής τραπεζικών εργασιών στις 21.12.2015 της μητρικής εταιρείας του Υποκαταστήματος της FBME επενέργησε με τρόπο δραστικό ώστε άγει το δίχως άλλο σε άμεση παύση των εργασιών του Υποκαταστήματος της FBME στην Κύπρο», σημειώνει.

Η ανάκληση της άδειας, προσθέτει αποτελεί προϊόν άσκησης νόμιμης εξουσίας υπό του αποφασίζοντος δημοσίου οργάνου (ΚΤΚ) και τελεί κατά τον ουσιώδη χρόνο εκτός του ελέγχου της μητρικής εταιρείας του Υποκαταστήματος της FBME όσο και της Ειδικής Διαχείρισης».

Συνακόλουθα προς τα ανωτέρω «έχουν επηρεαστεί καταλυτικά και οι συμβάσεις εργασίας όλων των υπαλλήλων του Υποκαταστήματος».

Ειδικότερα, διευκρινίζει ότι «η εκτέλεση των συμβάσεων εργασίας έχει καταστεί πλέον αδύνατη». Πρόκειται, εξηγεί ο κ. Ιακωβίδης, «για ματαίωση του σκοπού και της φύσης των συμβάσεων εργασίας που επηρεάζει, οφειλόμενη σε γεγονός πέραν του ελέγχου των μερών, ώστε τερματίζει τη σύμβαση εργασίας αυτομάτως κατά το χρόνο επέλευσης του γεγονότος που την επιφέρει και οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων μερών παύουν να υφίστανται και δεν θεωρείται ότι υπάρχει απόλυση ή παραίτηση».

Αυτό, διαβεβαιώνει ωστόσο, «δεν σημαίνει ότι οποιοδήποτε ποσό έχει λαμβάνειν επηρεαζόμενο πρόσωπο δεν θα καταβληθεί ως ο νόμος ορίζει».

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει, «η Ειδική Διαχείριση έχει ενεργήσει και ενεργεί με τρόπο διαφανή λαμβάνοντας το σύνολο των περιστάσεων υπόψη ενώ επίσης ο σκοπός είναι η εξισορρόπηση των συμφερόντων όλων των ενδιαφερομένων μερών με προσήλωση στις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας».

Είναι σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτει, «που η διαβούλευση με τα επηρεαζόμενα πρόσωπα και τις αρμόδιες δημόσιες αρχές ήταν σε εξέλιξη από την αρχή και εξακολουθεί, δίχως να αγνοεί τον ανθρώπινο παράγοντα και με κατανόηση στο δυσάρεστο των περιστάσεων».

«Ενέργειες που δεν συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση ή επιχειρούν την άσκηση πίεσης και την χειραγώγηση της κοινής γνώμης εν μέσω διαβούλευσης, θεωρούμε ότι δεν είναι εποικοδομητικές», αναφέρει.

Την ίδια ώρα διευκρινίζει ότι «για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη θα υπάρξει νέα ανακοίνωση σχετικά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top