ΥΓΕΙΑ

Οι Κύπριοι άνδρες οι πιο παχύσαρκοι στην Ευρώπη

Οι Κύπριοι άνδρες οι πιο παχύσαρκοι στην Ευρώπη

Στην πρώτη θέση μεταξύ 43 χωρών της Ευρώπης, με τον μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος, κατατάσσονται οι Κύπριοι άνδρες μαζί με τους άνδρες από την Ιρλανδία και τη Μάλτα, ενώ οι Κύπριες γυναίκες βρίσκονται στην 11η ψηλότερη θέση στην Ευρώπη.Αυτό προκύπτει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, από τα ευρήματα της μεγαλύτερης μελέτης που διεξήχθη ποτέ παγκοσμίως για την παχυσαρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» τα αποτελέσματα, ωστόσο, αξιολογούνται ώς πολύ ανησυχητικά παγκοσμίως, καθώς διαπιστώθηκε ότι περισσότεροι από ένας στους 10 άνδρες και μία στις 7 γυναίκες σε όλο τον κόσμο είναι σήμερα παχύσαρκοι. Σε απόλυτους αριθμούς, η παχυσαρκία σήμερα ταλανίζει 640 εκατομμύρια άτομα.


Επικεφαλής της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 700 ερευνητές από όλο τον κόσμο, ήταν επιστήμονες από το Imperial College του Λονδίνου. Ανάμεσα στους ερευνητές ήταν και οι Κύπριοι δρ Παναγιώτης Γιάλλουρος, επισκέπτης αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο δρ Σάββας Σάββα από το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Υγεία του Παιδιού». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top