ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαφές το μήνυμα στους υπαλλήλους της Ηλεκτρονικής Αθηνών Κύπρου – Πτώχευση και ένταση στην Ελλάδα - VIDEO

Σαφές το μήνυμα στους υπαλλήλους της Ηλεκτρονικής Αθηνών Κύπρου – Πτώχευση και ένταση στην Ελλάδα - VIDEO

Κανονικά λειτούργησαν την Πέμπτη (14/04) τα καταστήματα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ( ΚΥΠΡΟΥ) ΛΙΜΙΤΕΔ, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

Του Φάνη Μακρίδη

Η Ηλεκτρονική Αθηνών είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης στις 9 Μαρτίου, που έγινε αποδεκτή την Τετάρτη (13/04) με αποτέλεσμα 450 υπάλληλοι να μείνουν στον δρόμο.

Ωστόσο, ευτυχώς για τους υπαλλήλους της γνωστής εταιρείας στην Κύπρο, δεν υπάρχει για την ώρα κάποια αρνητική εξέλιξη. «Από τη στιγμή που μπήκε το κλειδί στην κλειδαριά κι ανοίξαμε το πρωί, δεν υπάρχει φόβος» μας ανέφερε στην ιστοσελίδα μας άτομο που εργοδοτείται στην εταιρεία.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής των καταστημάτων στην Κύπρο, Παναγιώτης Κανελόπουλος, φέρεται να έστειλε σαφές μήνυμα στους υπαλλήλους στην Κύπρο, λέγοντας πως «εμείς συνεχίζουμε κανονικά».

Σημειώνεται πως η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ( ΚΥΠΡΟΥ) ΛΙΜΙΤΕΔ, είναι επίσης συμφερόντων του Ιωάννη Στρούτση, όμως, δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις τελευταίες εξελίξεις.

Μεγάλη ένταση υπήρξε την Πέμπτη (14/04) στο χώρο όπου ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι της αλυσίδας προκάλεσαν, μάλιστα, τη διακοπή της κατηγορώντας τη διοίκηση της εταιρίας ότι δεν προσήλθε στην τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας (11:00, 14/04).

Οι 450 εργαζόμενοι της εταιρίας δήλωναν απογοητευμένοι καθώς δεν βρέθηκε λύση στο ζήτημα της αποζημίωσής τους, με τον Γ. Στρούτση να επισημαίνει ότι δεν είναι πλέον στα χέρια του η εταιρία.

Επίσης, οι εργαζόμενοι αμφισβήτησαν και τη διαδικασία και την ουσία της πτώχευσης, θεωρώντας ότι η εταιρία, εφόσον εξυπηρετούσε κανονικά τις υποχρεώσεις της σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους, αλλά και τράπεζες, θα μπορούσε να επιβιώσει κάνοντας διακανονισμό με τους προμηθευτές της.

Εξάλλου, εργαζόμενος στην εταιρεία δήλωσε το πρωί (14/04) ότι οι υπαλλήλοι βρίσκονται σε απόγνωση γιατί μπαίνουν σε καθεστώς ανεργίας και φοβούνται ότι δεν θα λάβουν καν τις αποζημιώσεις τους.

Σημείωσε ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν πληρώθηκαν το προηγούμενο 15νθημερο του μισθού τους, αλλά και το δώρο του Πάσχα.


VIDEO - ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ... από realmedialive

Τα αίτια
Όσο για τους λόγους που η εταιρεία στην Ελλάδα οδηγήθηκε στο λουκέτο, αρκεί και μόνο η παράθεση κάποιων αριθμών:
•    Τον Ιούνιο του 2015 οι υποχρεώσεις της είχαν φτάσει τα 85,69 εκατομμύρια ευρώ, από 72,04 εκατ. ευρώ το 2009, όταν ξεκινούσε η οικονομική κρίση.
•    Ο τζίρος της είχε κατρακυλήσει στα 65,37 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με τον ισολογισμό για την περίοδο από 1/7/2014 έως 30/6/2015) από τα 151,45 εκατ. ευρώ την περίοδο 2008-2009.
•    Τα capital controls που εφαρμόστηκαν από τον περασμένο χρόνο στην Ελλάδα επιδείνωσαν τα οικονομικά της εταιρείας, αφού οι προμηθευτές δεν συμβιβάζονταν με την πίστωση…

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς



ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει καν σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η δική μας πλευρά είναι έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top