ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Κατηγορίες κατά της Αστυνομίας Κύπρου για χρήση όπλων κατά Τουρκοκύπριων στην Πύλα

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Κατηγορίες κατά της Αστυνομίας Κύπρου για χρήση όπλων κατά Τουρκοκύπριων στην Πύλα

Με τη χρήση όπλων ανέκοψαν Ελληνοκύπριοι– όπως αναφέρεται – αστυνομικοί τρεις Τουρκοκύπριους νεαρούς που με τα ποδήλατά τους μετέβαιναν από την Πύλα σε γυμναστήριο στη Λάρνακα για να τους ερευνήσουν.

Σύμφωνα με την Κίπρις οι Ελληνοκύπριοι αστυνομικοί έφεραν πολιτική περιβολή και οι τρεις νεαροί είναι φοιτητές.

Η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι το περιστατικό έγινε αργά το απόγευμα και όταν οι τρεις επέστρεψαν στην Πύλα όπου διαμένουν με τις οικογένειές τους και ανέφεραν το τι συνέβη, οι οικογένειες προέβησαν σε παράπονο στα ΗΕ.

Σε διαβήματα προέβη και το «υπουργείο» εξωτερικών το οποίο ενημερώθηκε για το συμβάν. Ο τ/κ Τύπος επισημαίνει ότι στο άκουσμα του περιστατικού προκλήθηκε αναστάτωση στην Πύλα μεταξύ των Τουρκοκυπρίων του χωριού.

Σε δηλώσεις του στην Χαλκίν Σεσί ο Τουρκοκύπριος κοινοτάρχης της Πύλας, Νετζντέτ Ερμετάλ είπε ότι η ελληνοκυπριακή αστυνομία – όπως ανέφερε – μπορεί να σταματά και να ανακρίνει τους νεαρούς, στο πλαίσιο των νόμων, όμως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η χρήση όπλων.

Δεν μπορεί, πρόσθεσε, να καταλάβει το λόγο που έγινε αυτό και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ζητηθεί συγνώμη από τους τρεις νεαρούς.

Σήμερα, ανέφερε, θα ζητήσουν και την άποψη της ειρηνευτικής δύναμης στο χωριό για το περιστατικό ενώ θα καλέσουν και την ελληνοκυπριακή  αστυνομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top