Πέταξαν τη Ρουμανία έξω από τη Eurovision λόγω χρεών!

Πέταξαν τη Ρουμανία έξω από τη Eurovision λόγω χρεών!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision, μια χώρα αποκλείεται από τον διαγωνισμό.

Ο λόγος για τη Ρουμανία, την οποία η Eurovision πέταξε έξω από τον διαγωνισμό λόγω χρεών.

Συγκεκριμένα, δεν κατάφερε να ξεπληρώσει το χρέος της, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, προς την Ευρωπαϊκή Ενωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), όπως ανακοίνωσε η ίδια την Παρασκευή.

Το χρέος συσσωρευόταν εδώ και χρόνια και παρότι η EBU είχε δώσει πολλές παρατάσεις για την αποπληρωμή του, η Ρουμανία δεν κατάφερε τελικά να το εξοφλήσει, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός Eurovision.

Μάλιστα, όχι απλά δεν θα συμμετάσχει στη Eurovision η Ρουμανία, αλλά δεν θα της παραχωρηθεί και δορυφορικό σήμα για τη μετάδοση του διαγωνισμού.

Στην ανακοίνωσή της η EBU αναφέρει ότι παρότι οι δύο πλευρές προσπάθησαν να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση, τελικά δεν τα κατάφεραν, αφού η ρουμανική κυβέρνηση δεν συμφώνησε.

Η προθεσμία στη Ρουμανία για την αποπληρωμή του χρέους της έληγε την, Πέμπτη 21 Απριλίου, αλλά καμία πληρωμή δεν έγινε, σύμφωνα με την EBU.

Σε 22 συμμετοχές της στον διαγωνισμό η Ρουμανία δεν κέρδισε ποτέ την πρώτη θέση, έχοντας να επιδείξει 2 τρίτες θέσεις.

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision διεξάγεται στη Σουηδία, στις 14 Μαϊου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Με άδεια του Αρχιεπισκόπου τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός

Με άδεια του Αρχιεπισκόπου τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός

Στην γενέτειρα του, τα Μέσανα της επαρχίας Πάφου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, τέλεσε το Σάββατο ο Τυχικός το μνημόσυνο της μητέρας του Φρειδερίκης, μετά σχετική άδεια που εξασφάλισε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, Τοποτηρητή του Μητροπολιτικού θρόνου.

BEST OF TOTHEMAONLINE