ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Δεν θα στηρίξουμε επαναφορά του σχεδίου Ανάν

Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Δεν θα στηρίξουμε επαναφορά του σχεδίου Ανάν

Οι πρόνοιες του σχεδίου Ανάν επιστρέφουν μια-μια και το ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να προσφέρει τη στήριξη του για αυτήν την επαναφορά, δήλωσε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλα τα κόμματα να δεσμευτούν ότι το πρώτο άρθρο μιας λύσης στο Κυπριακό θα προνοεί ξεκάθαρα τη συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο περιοδείας του με υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο κ.Παπαδόπουλος είπε πως "ο ΠτΔ έχει αναστείλει τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου ενόψει εκλογών, επιβάλλει συσκότιση, αλλά ζητά τη δική μας στήριξη για να επαναφέρει το σχέδιο Ανάν" και πρόσθεσε πως "εμείς δεν πρόκειται να προσφέρουμε τέτοια στήριξη".
 
Ο λαός, συνέχισε, πρέπει να ενημερωθεί για το τι γίνεται στις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει να διαμορφώσουμε μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό, "ενόψει του γεγονότος ότι η Τουρκία προχωρεί στην πλήρη προσάρτηση των κατεχομένων, προχωρά στην πολιτογράφηση ακόμη 26 χιλιάδων εποίκων, προχωρά στη διασύνδεση των κατεχομένων με ρεύμα, με νερό, σε μια νέα οικονομική συμφωνία, με ένα νέο οικονομικό πρωτόκολλο".
 
Κάποιοι στη δική μας πλευρά, ανέφερε ο κ.Παπαδόπουλος, επιμένουν να ισχυρίζονται ότι η Τουρκία θέλει λύση, διαφημίζουν τον κατοχικό ηγέτη και με αυτόν τον τρόπο αποενοχοποιούν την τουρκική πλευρά.
 
Το ΔΗΚΟ, είπε ο Πρόεδρος του, προτείνει όπως όλοι δεσμευτούν δημόσια ενώπιον του λαού, "ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα δυο μεγαλύτερα κόμματα", ότι το πρώτον άρθρο της λύσης του Κυπριακού θα πρέπει να προνοεί και να προβλέπει ρητά και ξεκάθαρα για τη συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Σε σχόλιο ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει πει πως δεν πρόκειται να φέρει ενώπιον του λαού σχέδιο λύσης που θα το απορρίψει, ο Νικόλας Παπαδόπουλος απάντησε πως "εμείς διαπιστώνουμε ότι μια-μια όλες οι πρόνοιες του σχεδίου Ανάν επιστρέφουν, η παρθενογένεση με εποικοδομητικές ασάφειες, η αριθμητική ισότητα, η εκ περιτροπής προεδρία, οι χρήστες, οι ξένοι δικαστές, ήταν όλα πρόνοιες του σχεδίου Ανάν".
 
" Όλα επιστρέφουν με την πλήρη συνεργασία ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ και είναι ξεκάθαρο το τι κάνουν κι αν ζητούν από εμάς στήριξη για να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν, τους διαβεβαιώνουμε πως δεν πρόκειται να προσφέρουμε τέτοια στήριξη", συμπλήρωσε.
 
Τις ανησυχίες του για αυτά αλλά και για άλλα ζητήματα, συμπλήρωσε, θα αναφέρει στις συναντήσεις που συγκάλεσε με τους αρχηγούς των κομμάτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
  
 
Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ήδη καταρρεύσει
 
Με αφορμή την περιοδεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως "το σύστημα υγείας στη χώρα μας δεν καταρρέει, έχει καταρρεύσει" και πρόσθεσε ότι το κόμμα του διαπιστώνει τεράστια προβλήματα, σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά "και έλλειψη πολιτικής βούλησης να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες στην υγεία".
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε πρόταση του ΔΗΚΟ, ως ενδιάμεση λύση, να δοθεί ένα αφορολόγητο ποσό της τάξης των 5 χιλιάδων ευρώ, από το φορολογικό εισόδημα κάθε οικογένειας, για να μπορέσουν οι οικογένειες να το χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν δαπάνες για την υγεία ή για ασφάλειες υγείας, εκφράζοντας τη θέση ότι αυτή η πρόταση θα ανακουφίσει ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, "που αυτή τη στιγμή οδηγούνται στη χρεοκοπία, που οι ίδιοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις πιέσεις και τις δαπάνες που αναγκάζονται να επωμιστούν για λόγους υγείας".
 
Την ίδια ώρα, συνέχισε, θα αναγκάσουμε γιατρούς να εκδίδουν αποδείξεις και πιστοποιητικά τα οποία θα μας βοηθήσουν να πατάξουμε και τη φοροδιαφυγή και ενδεχομένως να οδηγήσει και σε αύξηση  των εσόδων προς το κράτος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top