Σκάνδαλο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ: Νέο κατηγορητήριο με 77 κατηγορίες για τους 13 υπόπτους - Επιστρέφουν από την Αθήνα οι ανακριτές

Σκάνδαλο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ: Νέο κατηγορητήριο με 77 κατηγορίες για τους 13 υπόπτους - Επιστρέφουν από την Αθήνα οι ανακριτές

Κατατέθηκε ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας την Μεγάλη Τρίτη (26/04) το νέο κατηγορητήριο για τους 13 υπόπτους του σκανδάλου ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Αποσύρθηκε το παλιό κατηγορητήριο και κατατέθηκε νέο με επιπρόσθετο πρόσωπο τον Διευθυντή της ENVIROPLAN Θεοφάνη Λώλο και την εταιρεία του.

Η διαδικασία θα αρχίσει εκ νέου στις 15 Ιουνίου ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με τους 13 υπόπτους να έχουν αφεθεί ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους, χρηματικά ποσά των 150 – 200 χιλιάδων ευρώ.

Τα 13 φυσικά πρόσωπα καθώς και η εταιρεία ENVIROPLAN είναι αντιμέτωποι με 77 κατηγορίες, όπως η συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσία προς καταδολίευση, για απάτη, δεκασμό δημόσιου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Επιστρέφουν από την Αθήνα οι ανακριτές

Επιστρέφουν από την Αθήνα οι τρεις ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι μετέβηκαν τις προηγούμενες ημέρες για να πάρουν συμπληρωματικές καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πάζλ των καταθέσεων έχει ολοκληρωθεί ενώ αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των τραπεζικών εγγράφων όπου και θα  ξεκαθαρίσουν πλήρως οι διαδρομές των μιζών. 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.