ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Τον είχαν απελάσει, αλλά επισκεπτόταν υπόδικο μαζί με τον «Τσικίτο» συνοδεία αστυνομικών!

ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Τον είχαν απελάσει, αλλά επισκεπτόταν υπόδικο μαζί με τον «Τσικίτο» συνοδεία αστυνομικών!

Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι πολλές φορές το κυπριακό αστυνομικό ρεπορτάζ μας θυμίζει σενάρια για ταινίες του Χόλιγουντ. Η ίδια θέση ισχύει και για την περίπτωση που φέρνει στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη (03/05) ο «Πολίτης».

Ο μάρτυρας κατηγορίας έβλεπε τον υπόδικο
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Μανώλη Καλατζή, ο Βούλγαρος υπήκοος Ερβίν Οσμάνοφ που είναι υπόδικος για υποθέσεις εμπρησμών και βομβιστικών ενεργειών, ενώ ήταν κρατούμενος στον αστυνομικό σταθμό Αραδίππου, σε πέντε περιπτώσεις δέχθηκε επίσκεψη από τον Ελλαδίτη Σουσανίδη, άλλως «Έντι ο Πόντιος», ο οποίος είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του. Ο ίδιος άνθρωπος είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας και εναντίον του Άθου Ευθυμίου, ο οποίος επίσης είναι υπόδικος για παρόμοιες υποθέσεις.

Είχε απελαθεί
Τα παράδοξα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Ο Σουσανίδης είχε απελαθεί ως «ενεστώσα απειλή» για την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και επέστρεψε στην Κύπρο από τα κατεχόμενα. Με βάση τα όσα αποκαλύπτει ο «Πολίτης» όχι μόνο δεν συνελήφθη αλλά χρησιμοποιείται ως μάρτυρας κατηγορίας με απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, σε υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλέξει και τον εαυτό του.

Συνοδεία «Τσικίτο» και αστυνομικών
Υπάρχει και συνέχεια… Ο Σουσανίδης όταν επισκέφτηκε τον Οσμάνοφ στα κρατητήρια συνοδευόταν από τον Γιώργο Γεωργίου άλλως «Τσικίτο» που δολοφονήθηκε πρόσφατα, αλλά και από υο αστυνομικούς του ΤΑΕ, καθώς και άλλα πρόσωπα.

Καταγγέλλονται σε επιστολή
Όλα αυτά καταγγέλλονται σε εμπιστευτική επιστολή ου δικηγορικού γραφείου Δημητρίου&Δημητρίου ΔΕΠΕ, ημερομηνίας 27 Απριλίου 2016, προς τον Γενικό Εισαγγελέα, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας. Ο αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, μόλις ενημερώθηκε για την καταγγελία διέταξε έρευνα και έδωσε οδηγίες να ερωτηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Σύμφωνα πάντα με την επιστολή, ο Σουσανίδης φέρεται να παρότρυνε τον Οσμάνοφ να καταθέσει εναντίον του Άθου Ευθυμίου και άλλων ατόμων και αν το έπραττε θα αποσύρονταν οι κατηγορίες εναντίον του, οι οποίες σε περίπτωση καταδίκης θα επέσυραν πολυετή φυλάκιση.

Ο «Τσικίτο» είχε επισκεφτεί τον Κίτα
Στην επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτει ο «Πολίτης», αναφέρεται ακόμη μεταξύ άλλων ότι ο ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας, στις 25 Απριλίου είχε δεχθεί επίσκεψη στις φυλακές από τον «Τσικίτο», ο οποίος φέρεται να τον παρότρυνε να συμβουλεύσει συγκεκριμένο πρόσωπο να του καταβάλει 300.000 ευρώ για να τα δώσει σε ψευδομάρτυρες έτσι ώστε να αναιρέσουν παλαιότερες καταθέσεις τους. Ο Κίτας φέρεται να ισχυρίζεται ότι ο «Τσικίτο» του είχε αποκαλύψει ότι ο «Τσικίτο» του είχε αποκαλύψει ότι η υπόθεση εναντίον του Οσμάνοφ και Ευθυμίου στήθηκε από τον ίδιο. Σημειώνεται πως ο Ευθυμίου δικάζεται την Πέμπτη (05/05) και ο Οσμάνοφ στις 13 Μαΐου.

Καταθέσεις προϊόν πιέσεων
Στην επιστολή επισυνάπτονται καταθέσεις που έδωσαν διάφοροι εμπλεκόμενοι ως μάρτυρες σε σοβαρές υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι προγενέστερες καταθέσεις τους ήταν προϊόν πιέσεων και εκβιασμών (ακόμα και από αστυνομικούς), για να εμπλέξουν τον Άθω Ευθυμίου και τον Λάζαρο Φιλίππου, ο οποίος καταζητείται. Κατονομάζουν τον «Τσικίτο» ως άνθρωπο που βρισκόταν πίσω από την οργάνωση αυτής της υπόθεσης, στο πλαίσιο ανταγωνισμού μεταξύ διαφόρων ομάδων για τον έλεγχο του τζόγου. Πρόκειται για γνωστές υποθέσεις εμπρησμών και βομβιστικών ενεργειών. Μεταξύ των υπόπτων για εκείνες τις υποθέσεις ήταν ο Άθως Ευθυμίο και ο Λάζαρος Φιλίππου, οι οποίοι βρίσκονταν στο εξωτερικό. Αργότερα ο Ευθυμίου είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Φιλίππου ήταν εκτός Κύπρου για ιατρικούς λόγους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top