ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Λιλλήκας: «Να δοθεί η λίστα των εταιρειών και ατόμων που έχουν παρανομήσει»

Γ. Λιλλήκας: «Να δοθεί η λίστα των εταιρειών και ατόμων που έχουν παρανομήσει»

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε την Τετάρτη (11/05) τις αρμόδιες Αρχές του κράτους να διερευνήσουν αλλά και να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των εταιρειών και των φυσικών προσώπων με επίκεντρο και τα πολιτικά πρόσωπα αλλά και τα άτομα τα οποία είναι συνδεδεμένα με τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία υπάρχουν στη Λίστα Λαγκάρτ και στα Panama Papers.

Είπε ωστόσο πως πρέπει να δοθούν με προσοχή τα ονόματα εκείνων που έχουν παρανομήσει και όχι γενικά και αόριστα όλα τα ονόματα χωρίς καμία διευκρίνιση όπως έγινε το “φιάσκο” στο παρελθόν, κατά την έκφρασή του, με τη διαρροή ονομάτων που έβγαλαν λεφτά προ του κουρέματος εκτός Κύπρου, όπου η τεράστια πλειοψηφία ήταν νόμιμη έξοδος χρημάτων.

Σε δηλώσεις του στη Δημοτική Αγορά στην Πάφο, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως ταυτόχρονα θα πρέπει και οι κρατικές Αρχές να μην αρκεστούν μόνο στο να φορολογήσουν όποια αδήλωτα κεφάλαια, προσθέτοντας πως η φοροδιαφυγή είναι ποινικό αδίκημα και θα πρέπει το κράτος να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης όσους έχουν φοροδιαφύγει. Θα πρέπει, συνέχισε, να αφεθούν οι αρμόδιες ερευνητικές και διωκτικές Αρχές απερίσπαστες χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις για να επιτελέσουν το έργο τους.

Ακολούθως ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και στη Γενική Εισαγγελία και σε όποιες αρχές εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση.

Κοινωνικές ασφαλίσεις

Σε μια εποχή όπου όλοι γνωρίζουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοεργοδοτούμενοι, οι εργαζόμενοι με μειωμένα εισοδήματα ή οι άνεργοι, είπε ο κ. Λιλλήκας, “ο ΠτΔ ανέπεμψε δυστυχώς το Νόμο που παρέτεινε με δόσεις την ικανοποίηση των υποχρεώσεων όλων αυτών των προσώπων έναντι του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων”.

Πρόσθεσε πως η Βουλή αρνήθηκε να συνέλθει σε ολομέλεια για να τοποθετηθεί και να δώσει μια οριστική λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα, πρόσθεσε.

Φαίνεται, ανέφερε, οι βουλευτές που επαναδιεκδικούν επανεκλογή δεν ήθελαν να διακόψουν τον εκλογικό τους αγώνα. Θα πρέπει, συνέχισε, το κράτος να λάβει άμεσα μέτρα αφού – όπως είπε - η Βουλή αρνήθηκε να το πράξει- έτσι ώστε να μην οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι έχουν οφειλές έναντι του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κάλεσε ταυτόχρονα την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ρευστότητας, ιδιαίτερα των επιχειρήσεων που έχουν κουρευτεί οι καταθέσεις τους και το κεφάλαιο κίνησής τους, δίδοντας τους φορολογικά κίνητρα, αλλά και άλλα αντισταθμίσματα έτσι ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν στη ζωή τις επιχειρήσεις τους, διατηρώντας κάποιες θέσεις εργασίας.

Η αδιαφορία, είπε ο κ. Λιλλήκας, που επιδεικνύει η Κυβέρνηση απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι και η κύρια αιτία σήμερα που δεν εισέρχεται σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης η οικονομία. Είπε τέλος πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και θα έπρεπε κάποια στιγμή να απασχολήσει την πολυάσχολη κυβέρνησή μας, κατέληξε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top