ΕΛΛΑΔΑ

A. Nεοφύτου: «Στις 22 Μαΐου η κυπριακή κοινωνία θα κληθεί να επιλέξει είτε τη συνέχιση της ανάκαμψης, είτε επιστροφή στις παλιές πρακτικές που προκάλεσαν την οικονομική κρίση»

A. Nεοφύτου: «Στις 22 Μαΐου η κυπριακή κοινωνία θα κληθεί να επιλέξει είτε τη συνέχιση της ανάκαμψης, είτε επιστροφή στις παλιές πρακτικές που προκάλεσαν την οικονομική κρίση»

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διακινδυνεύσουμε την προοπτική της χώρας, αφήνοντάς την στα χέρια εκείνων που τη γονάτισαν, ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης (12/5) ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ μιλώντας κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε προς τιμή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Joseph Daul, στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, ο κ. Νεοφύτου είπε εξάλλου ότι η Τουρκία πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι εννοεί όσα λέει για τη λύση του Κυπριακού.

Στην ομιλία του, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση η παρούσα Κυβέρνηση, ήρθε αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις, όπως ύφεση, ανεργία και ένα κατεστραμμένο τραπεζικό σύστημα. Αποφασίσαμε, συνέχισε, ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ήταν μέσω της εφαρμογής ενός δύσκολου τριετούς προγράμματος.

Επιλέξαμε να ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, παρά τις εισηγήσεις περί του αντιθέτου από την αντιπολίτευση, ενώ πρόσθεσε ότι «πολλοί προέβλεψαν την αποτυχία μας». Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος, συνέχισε, καθώς μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και θυσιών, η Κύπρος εξήλθε του προγράμματος στις 31 Μαρτίου.

Πρόσθεσε ότι προκλήσεις παραμένουν, όμως η οικονομία αναπτύσσεται, οι επενδύσεις αυξάνονται και η ανεργία πέφτει. «Ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα είναι να συνεχίσουμε τη μεταρρύθμιση της χώρας και την ίδια στιγμή να παραμείνουμε πιστοί στις αξίες μας και στο εκλογικό σώμα» είπε.

Ανέφερε παράλληλα ότι πετύχαμε συνθήκες σταθερότητας και ανάπτυξης, όμως οι κίνδυνοι δεν έχουν ξεπεραστεί, ενώ οι φωνές του λαϊκισμού γίνονται ολοένα και πιο έντονες.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε ακολούθως στην επίλυση του Κυπριακού, ως τη μεγαλύτερη πρόκληση, ενώ είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαπραγματεύεται με καλή πίστη με την τ/κ ηγεσία. Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην εξεύρεση κοινού εδάφους, όμως τα εμπόδια παραμένουν και έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε, είπε.

Πρόσθεσε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει τη στήριξή τους για μια λύση, όμως πρέπει να αποδείξουν στην πράξη ότι εννοούν όσα λένε. Συμπλήρωσε ότι μία συμφωνία στο Κυπριακό θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και στις Ευρωτουρκικές σχέσεις.

Χαιρετίζοντας τέλος την παρουσία του Joseph Daul στην Κύπρο, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι το ΕΛΚ είναι για τον ΔΗΣΥ η πολιτική του οικογένεια ενώ συμβολίζει την επέκταση των αρχών του σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στις 22 Μαΐου η κυπριακή κοινωνία θα κληθεί να επιλέξει είτε να συνεχίσει η χώρα τον δρόμο της ανάκαμψης, είτε να επιστρέψει σε παλιές πρακτικές που προκάλεσαν την οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top