Αρχίζει η διαδικασία πρόσληψης των 3.000 επαγγελματιών οπλιτών – Τα προσόντα που πρέπει να πληρούν και τα ωφελήματα

Αρχίζει η διαδικασία πρόσληψης των 3.000 επαγγελματιών οπλιτών – Τα προσόντα που πρέπει να πληρούν και τα ωφελήματα

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή 13/5 την πρόταση του υπουργείου Άμυνας για την πρόσληψη των 3.000 επαγγελματιών οπλιτών.

Έτσι ξεκινά η διαδικασία και η οποία αναμένεται ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον συμπολιτών μας που κυρίως βρίσκονται στην ανεργία.

Βασικά προσόντα που πρέπει να πληρούν:

  1. Απολυτήριο Λυκείου ή αντίστοιχο προσόν
  2. Οι υποψήφιοι να είναι έως 32 ετών
  3. Να έχει εκπληρωμένες τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις έχοντας κριθεί I1 ή Ι2
  4. Θα ελέγχεται η σωματική κατάσταση σε αναλογία ύψους – βάρους

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και θα εξετάζονται από τριμελή επιτροπή. Η σειρά κατάταξης θα έχει ως προτεραιότητα τον βαθμό απολυτηρίου του Λυκείου και το συμβόλαιο θα είναι ενός έτους σε δοκιμαστική βάση. Στην πορεία θα μπορεί να ανανεωθεί τρεις φορές για τρία χρόνια άρα σύνολο οι επαγγελματίες οπλίτες θα μπορούν να υπηρετήσουν την Ε.Φ για 10 χρόνια. Σε περίπτωση όμως που η Ε.Φ κρίνει ότι κάποιοι επαγγελματίες οπλίτες εξυπηρετούν σημαντικές ανάγκες θα προσληφθούν και μετά την 10ετή θητεία.

Τα ωφελήματα του επαγγελματία οπλίτη

Ο βασικό μισθός θα ανέρχεται στις 14.700 ευρώ τον χρόνο μεικτά περιλαμβανομένου 13ου μισθού, φιλοδωρήματα, άδειες, δωρεάν διακίνηση και ιατρική περίθαλψη.

*Με πληροφορίες από δημοσίευμα του «Πολίτη» 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο διορισμός Χαν απτή απόδειξη ότι η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Κύπρου

ΠτΔ: Ο διορισμός Χαν απτή απόδειξη ότι η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Κύπρου

Ο διορισμός του Γιοχάνες Χαν ως Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό αποτελεί απτή απόδειξη ότι η ΕΕ στέκεται σταθερά και αποφασιστικά στο πλευρό της Κύπρου, είπε την Τέταρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.