ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Η Κυβέρνηση να μείνει μακριά από την προεκλογική εκστρατεία

Περδίκης: Η Κυβέρνηση να μείνει μακριά από την προεκλογική εκστρατεία

Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να εμπλακούν στην προεκλογική εκστρατεία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο οποίος θεωρεί πως οι χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου θα μπορούσαν να καθυστερήσουν μέχρι να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Περδίκης είπε πως "δεν θα πρέπει η Κυβέρνηση και ο ΠτΔ να εμπλακούν στην προεκλογική εκστρατεία και έχουμε πει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως ούτε ο ίδιος δεν πρέπει να εμπλακεί και να μην παραστεί σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΔΗΣΥ".

Πιστεύουμε, συνέχισε, ότι οι χθεσινές εξαγγελίες του Υπουργικού Συμβουλίου, παρά το ότι βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, θα μπορούσαν να καθυστερήσουν για μια εβδομάδα και πως "δεν ήταν θέμα αν καθυστερούσαν μια εβδομάδα για να γίνει σωστή δουλειά, μέσα βέβαια από τη συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα, η οποία είναι πάντα απαραίτητη".

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμη πως "η διελκυστίνδα που δημιουργήθηκε μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για το θέμα του τρομοκρατικού νόμου της Τουρκίας, φαίνεται ότι μπλοκάρει προς το παρόν την εξέλιξη της εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τις βίζες των Τούρκων πολιτών".

Το γεγονός αυτό ωστόσο, δεν θα πρέπει να εφησυχάσει τη δική μας πλευρά, αφού θεωρεί, όπως είπε, πως είναι βέβαιο ότι το παρασκήνιο οργιάζει και τελικά θα βρεθεί κάποιος τρόπος να συνεννοηθούν οι Τούρκοι μαζί με την ΕΕ.

"Εμείς θεωρούμε - και το έχουμε αναφέρει και στον ΠτΔ στην τελευταία μας συνάντηση - ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός στη Λευκωσία. Πρέπει να υπάρξει ενεργοποίηση προς όλες τις κατευθύνσεις", ανέφερε ο Γιώργος Περδίκης, εκφράζοντας τη θέση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπλοκάρουμε την εφαρμογή της συμφωνίας Τουρκίας - ΕΕ για το θέμα της βίζας, διεκδικώντας τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top