ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαράλαμπος Πίττας: Καταγγέλλει εκ νέου τις παράνομες επενδύσεις στην κατεχόμενη Μόρφου

Χαράλαμπος Πίττας: Καταγγέλλει εκ νέου τις παράνομες επενδύσεις στην κατεχόμενη Μόρφου

Το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός Κύπρου, πως σε καμία περίπτωση οι Μορφίτες δεν παραιτούνται του αναφαίρετου δικαιώματός τους για επιστροφή στέλνει ο Δήμαρχος της Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας, καταγγέλλοντος εκ νέου τις παράνομες επενδύσεις στην κατεχόμενη Μόρφου.

«Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική στάση της Τουρκίας και των εγκάθετών της στην Κύπρο, αναφορικά με το θέμα των παράνομων επενδύσεων που πραγματοποιούνται στην κατεχόμενη Μόρφου και την ευρύτερη περιοχή και την προσπάθεια εκμετάλλευσής τους για παγίωση των τετελεσμένων της εισβολής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Πίττα, «η Μόρφου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους Μορφίτες και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παραιτηθούν του αναφαίρετου δικαιώματος τους για επιστροφή».

Η Τουρκία, αναφέρει, «δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να αποφασίζει και να διακηρύττει δημόσια για το ποιες περιοχές θα επιστραφούν και ποιες όχι αφού πρέπει πάντοτε να θυμούνται ότι τίποτα στην Κύπρο δεν είναι ιδιοκτησία τους». Υπενθυμίζει παράλληλα ότι «τα εδάφη που κρατούν, τα κρατούν παράνομα και με τη βίαιη επιβολή του κατοχικού τουρκικού στρατού».

«Εμείς οι νόμιμοι κάτοικοι και ιδιοκτήτες της Μόρφου και της ευρύτερης περιοχής, στέλλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός Κύπρου, πως σε καμία περίπτωση δεν απεμπολούμε τα δίκαια και δικαιώματα μας για επιστροφή στη Μόρφου και την ευρύτερη περιοχή μας», προσθέτει.

Καλεί εκ νέου «το διεθνή παράγοντα, αλλά κυρίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, να θέσει τέλος στον τουρκικό επεκτατισμό στην Κύπρο και να αντιληφθούν ότι η Τουρκία όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σήμερα χρησιμοποιεί το διακοινοτικό διάλογο όχι για λύση αλλά για διχοτόμηση της Κύπρου και του λαού μας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top