ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στις 25 Μαΐου μαθαίνουν την ποινή τους οι δυο Αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό στα κρατητήρια

Στις 25 Μαΐου μαθαίνουν την ποινή τους οι δυο Αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό στα κρατητήρια

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στην Πάφο προσήχθησαν την Παρασκευή 20/5 οι δύο αστυνομικοί, Παναγιώτης Ηρακλέους και Κάρλος Ντεκερμεντζιάν, για την υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλεως Χρυσοχούς.

Στην προηγούμενη δικάσιμο το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο αστυνομικούς  και διέταξε όπως παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την επιβολή της ποινής τους.

Στη δικάσιμο της Παρασκευής 20/5 αγόρευσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για  μετριασμό της ποινής, ενώ ακολούθως το Κακουργιοδικείο επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την ποινή για τους δύο αστυνομικούς στις 25/5 με τους δύο να παραμένουν στα κρατητήρια.

Στην παρουσία πολλών μελών της Αστυνομίας Κύπρου που φορούσαν μαύρη ένδυση ως ένδειξη συμπαράστασης προσήχθησαν την Παρασκευή (20/5) ενώπιον του Μόνιμου  Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, οι δύο αστυνομικοί Παναγιώτης Ηρακλέους και Κάρλος Ντεκερμεντζιάν, οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι στις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της σκληρής, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης με σκοπό την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης στη υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη  στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να επιβάλει ποινή στις 25 Μαΐου 2016.

Η διαδικασία την Παρασκευή (20/5) συνεχίστηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός δικαστικού μεγάρου και μέσα σε βαρύ κλίμα, με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης δικηγόρου Γιώργου Γεωργίου για μετριασμό της ποινής που θα επιβληθεί στους δύο αστυνομικούς.

«Υιοθετώ», είπε ο κ. Γεωργίου, «όσα αναφέρονται στις εκθέσεις κοινωνικής έρευνας που έγιναν και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο».

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αστυνομικών κάλεσε το δικαστήριο να εξατομικεύσει τη ποινή στους κατηγορούμενους, αφού, όπως είπε, η ποινή θα επιβληθεί 2,5 χρόνια μετά τη διάπραξη των αδικημάτων.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως «η καταδίκη των δύο αστυνομικών τούς οδηγεί στην καταστροφή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας με συνταρακτικές αλλαγές στη ζωή τους». «Και οι δύο αστυνομικοί» συνέχισε, «θεωρούνται ότι υπηρέτησαν την Αστυνομία συνειδητά με καλές υπηρεσίες».

Ακολούθως, ο κ. Γεωργίου στην αγόρευση του για μετριασμό της ποινής τους αναφέρθηκε σε επιστολή που υπογράφεται από τον ανώτερο υπαστυνόμο κ. Ιωάννου για το ζήλο των δύο κατηγορουμένων στην εκτέλεση του καθήκοντος τους.

Επίσης, όπως είπε, «ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου στις 8.10.2013 υπέβαλε αίτημα για προαγωγή των κατηγορουμένων επ' ανδραγαθία για το ότι έπεσαν στη θάλασσα,  διακινδυνεύοντας τη ζωή τους για να σώσουν πολίτη και συναδέρφους τους.
Αναφορά έκανε και στον νυν Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος απένειμε μετάλλιο στον δεύτερο κατηγορούμενο Κάρλο Ντεκεμερτζιάν λόγω καλής θητείας στην Αστυνομία για 12 συναπτά έτη».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο λευκό τους ποινικό μητρώο που αποτελεί, συνέχισε, παράγοντα μετριασμού της ποινής.

Έθεσε ακόμη θέμα άνισης μεταχείρισης του παραπονούμενου στην παρούσα διαδικασία και κατηγορούμενου στην ποινή υπόθεση 7331/14 που εκδικάστηκε στο Κακουργιοδικείο Πάφου και  επιβλήθηκε ποινή στις 18.8.2015.

Δεν πρέπει  είπε να δοθεί το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ίση μεταχείριση, σημειώνοντας πως από τη μια έχουμε τον παραπονούμενο να κρατά μαχαίρι στην Αστυνομία και να επιτίθεται σε δύο μέλη της δύναμης που υπηρετούσαν στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς και από την άλλη οι δύο αστυνομικοί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Στον καθορισμό ποινής ο κ. Γεωργίου κάλεσε το δικαστήριο να εξετάσει το ρόλο που διαδραμάτισε ο καθένας από τους δύο κατηγορούμενους.
Και οι δύο, συνέχισε, φαίνονται καλοί άνθρωποι με σοβαρές οικονομικές υποχρεώσεις που δημιούργησαν για τις ανάγκες των οικογενειών τους.

Σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο, ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αδερφή του μετά την περιπέτεια του αδερφού της στη δουλειά που απώλεσε, αφού δεν είναι σε θέση να εργαστεί, καταθέτοντας μάλιστα ενώπιον του δικαστηρίου σχετική ψυχιατρική έκθεση.

Όσον αφορά το δεύτερο κατηγορούμενο, ο κ. Γεωργίου έκανε αναφορά στην κόρη του και στην κατάθλιψη που βιώνει με την περιπέτεια του πατέρα της.

«Αν», είπε «στο δικαστήριο ο κ. Γεωργίου, επιβληθεί ποινή στους δύο κατηγορούμενους, μεγαλύτερη από την ποινή που υποβλήθηκε στον παραπονούμενο, δηλαδή, επεξήγησε, αυτή της στέρησης της ελευθερίας τους, που είναι η μεγαλύτερη, τότε θα τεθεί θέμα μη ίσης μεταχείρισης».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να επιβάλει ποινή στις 25 Μαΐου 2016 στις 10:00 το πρωί και διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι μέχρι τότε να παραμείνουν υπό κράτηση.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσώπησε ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Στάθης Ερωτοκρίτου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top