ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κάτοικοι της Μέσα Γειτονιάς περιμένουν τον επόμενο που θα πεθάνει από καρκίνο! «Στα 16 σπίτια, τα 8 με καρκίνο» καταγγέλλουν

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κάτοικοι της Μέσα Γειτονιάς περιμένουν τον επόμενο που θα πεθάνει από καρκίνο! «Στα 16 σπίτια, τα 8 με καρκίνο» καταγγέλλουν

Μετά τους κατοίκους των Πολεμιδιών, ξεσηκώνονται τώρα οι κάτοικοι της Χαβούζας και της Μέσα Γειτονιάς για τις παράνομες κεραίες κινιτής τηλεφωνίας - Ζούν με την αγωνία ποιος θα είναι ο επόμενος που θα διαγνωστεί.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», αμέτρητες επιστολές απέστειλαν προς όλους τους αρμόδιους φορείς οι κάτοικοι της οδού Ύδρας στη Μέσα Γειτονιά, οι οποίοι είδαν τα κρούσματα καρκίνου να πολλαπλασιάζονται, μετά την εγκατάσταση τριών κεραίων κινητής τηλεφωνίας σε τριώροφο κτήριο του δρόμου. Την άμεση μετακίνηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται τα τελευταία 10 χρόνια σε πολυκατοικία της λεοφώρου Παττίχη, ζητούν και οι κατοίκοι Χαβούζας. 

Στην περιοχή της Μέσα Γειτονιάς, εδώ και ένα χρόνο οι κεραίες λειτουργούν παράνομα, ωστόσο εξακολουθούν να εκπέμπουν καθώς εκκρεμεί η εξέταση ιεραρχικής προσφυγής της Cyta, κατά της απόφασης της Πολεοδομίας να μην παρατείνει την προσωρινή Πολεοδομική Άδεια εγκατάστασης σταθμού κινητής τηλεφωνίας της ΜΤΝ, στο συγκεκριμένο σημείο. 

Οι κεραίες εγκαταστάθηκαν το 2008 σε απόσταση 500 μέτρων απο το 10ο Δημοτικό σχολείο Χαλκούτσας, με συγκατάθεση της τότε δημοτικής αρχής, για χορήγηση προσωρινής άδεια μέχρι τον Μάιο του 2015. 

Ενυπόγραφες επιστολές προς το Τμήμα Πολεοδομίας, στην Επίτροπο Περιβάλλοντονς και τον δήμαρχο Μέσα Γειτονιάς, έστειλαν οι κατοίκοι της περιοχής ζητώντας να μην ανανεωθεί η άδεια, για να πληροφοριθούν ότι τον Σεμπτέμβριο του 2015 η εταιρεία προχώρησε σε ιεραρχική προσφυγή. Την απομάκρυνση των κεραίων φέρεται να ζήτησε και η επίτροπος Διοικήσεως με επιστολή της στις 14/12/2015.

Ο δήμαρχος Μέσα Γειτονείας αναφέρει ότι αναμένεται η εξαίταση της ιεραρχικής προσφυγής, πριν την λήψη μέτρων για απομάκρυνση των κεραίων. 

Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν στον «Πολίτη»: «Σε ένα δρόμο με 16 σπίτια, στα 8 εμφανίστηκαν κρούσματα καρκίνου», «μια γυναίκα πέθανε κτυπημένη απο την ανίατη νόσο πέρσι», ενώ «η κατάσταση της υγείας άλλων δυο κατοίκων είναι πολύ σοβαρή». «Την ίδια ώρα μια γυναίκα και μια 19χρονη διαγνώστηκαν με όγκο». 

Στην περιοχή Χαβούζας τώρα, τα τελευταία χρόνια καταγράφηκαν 10 θανάτοι απο καρκίνο και άλλα τόσα περιστατικά κατοίκων που προσβλήθηκαν απο την νόσο. Οι κάτοικοι αποδίδουν τα αυξημένα κρούσματα στην υπορβολική έκθεση τους στην ηλεκτρομαγνιτική ακτινοβολία. 

Στην περιοχή καταγράφονται τιμές έντασης της ηλεκτρομαγνιτικής ακτινοβολίας πέραν του επιτρεπτού ορίου. 

Οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν σε διαμαρτυρία κάτω απο την πολυκατοικία όπου βρίσκεται η κεραία, όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση της εταιρίας που την τοποθέτησε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top