ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας καλεί Αναστασιάδη να προβεί σε παραστάσεις για την στάση του Μπαν Γκι-μουν

Λιλλήκας καλεί Αναστασιάδη να προβεί σε παραστάσεις για την στάση του Μπαν Γκι-μουν

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, την Τρίτη, καταδίκασε τη συμπεριφορά του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης, χαιρέτισε την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, καλώντας τον να προβεί άμεσα σε επίσημες παραστάσεις προς τον ΟΗΕ.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η στάση και συμπεριφορά του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι -μουν στη Σύνοδο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Πρόσθεσε ότι η αποδοχή της παρουσίας του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο επίσημο δείπνο αποτελεί πρόκληση προς τον κυπριακό λαό και ανέφερε ότι ακόμα πιο απαράδεκτη είναι η συνάντηση του Μπαν Γκι-μουν με τον κ. Ακιντζί στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου.

“Χαιρετίζουμε την απόφαση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας να μην παρευρεθεί στο δείπνο”, συνέχισε προσθέτοντας ότι “θεωρούμε ότι η νέα αυτή πρόκληση εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και καθιέρωση στη διεθνή κοινότητα του κ. Ακιντζί ως `προέδρου` μια χωριστής οντότητας στην Κύπρο”.

Ο κ. Λιλλήκας κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προβεί άμεσα σε επίσημες παραστάσεις τόσο προς τον ΓΓ του ΟΗΕ όσο και προς τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, θέτοντας θέμα τάξης για τον ίδιο τον ΓΓ ο οποίος έχει υποχρέωση να σέβεται τα ψηφίσματα του Οργανισμού και τις αρχές του καταστατικού χάρτη.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει εκφύγει της νομιμότητας και του ρόλου του όπως αυτός καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε ο κ. Λιλλήκας αναφέροντας ότι η επιχείρηση αναβάθμισης του ψευδοκράτους θα πρέπει να αναχαιτιστεί και για αυτό χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός αλλά και αποφασιστικότητα από μέρους της κυπριακής Κυβέρνησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top