ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλογήρου: «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συνεχίσει να εξετάζει τα Panama papers»

Καλογήρου: «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συνεχίσει να εξετάζει τα Panama papers»

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συνεχίσει να εξετάζει το θέμα των εγγράφων “Panama papers” στο πλαίσιο της εποπτείας της και θα προβαίνει στους δικούς της επιτόπιους ελέγχους με βάση πάντα το βαθμό επικινδυνότητας του κάθε εποπτευόμενου, τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου.

Η κ. Καλογήρου κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει ανακοίνωση της Επιτροπής για τη συλλογή στοιχείων από 413 εποπτευόμενους οργανισμούς (ΚΕΠΕΥ, ΕΠΔΥ, ΕΔ ΟΣΕΚΑ, ΔΟΕΕ, ΟΕΕΠΑΠ), με σκοπό να διαπιστώσει πιθανή επιχειρηματική σχέση με την εταιρεία Mossack Fonseca ή/και με οποιοδήποτε πρόσωπο που περιλαμβάνεται στα “Panama papers”.

Ειδικότερα, η κ. Καλογήρου είπε στο ΚΥΠΕ ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία που προσκόμισαν ήδη οι εταιρείες για το θέμα των εγγράφων “Panama papers” αλλά παράλληλα και ανεξαρτήτως των απαντήσεων από τις εταιρείες, προβαίνει και στους δικούς της ελέγχους με βάση τα πιο πάνω.

Ανέφερε ότι με βάση το πλαίσιο διαχείρισης κινδύνου που έχει εφαρμοστεί από την Επιτροπή, κάθε χρόνο θα καταρτίζεται  το ετήσιο πρόγραμμα επιτόπιων και άλλων ελέγχων που θα διεξαχθούν σύμφωνα πάντα με το προφίλ κινδύνου του κάθε εποπτευόμενου.

Εξήγησε επί του προκειμένου ότι το προφίλ κινδύνου κάθε εποπτευόμενου καθορίζεται από αξιολόγηση μεγάλου αριθμού στοιχείων, όπως είναι μεταξύ άλλων, ο αριθμός των πελατών, η κατηγοριοποίηση του ρίσκου των πελατών και τα ίδια κεφάλαια.

Τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί στο θέμα των εγγράφων “Panama papers”, “θα ληφθούν υπόψη στους εποπτικούς ελέγχους που έχουν καθοριστεί και, εάν προκύψει ανάγκη, εποπτευόμενοι που δεν συμπεριλαμβάνονται ήδη στο εποπτικό πρόγραμμα θα περιληφθούν για σκοπούς περαιτέρω ελέγχων”, υπογράμμισε η κ. Καλογήρου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top