ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μεγάλο πλήγμα προκάλεσε ο ΟΠΕ Λεμεσού στο… οργανωμένο έγκλημα της Σαριπόλου!

Μεγάλο πλήγμα προκάλεσε ο ΟΠΕ Λεμεσού στο… οργανωμένο έγκλημα της Σαριπόλου!

Πλήγμα στο έγκλημα της Κύπρου! Μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων πήραν σβάρνα την Σαριπόλου κι άρχισαν να καταγγέλλουν μαγαζάτορες.

Ασφαλώς, η πιο πάνω αναφορά δεν είναι κυριολεκτική αλλά αποτελεί σχήμα λόγου. Κι αυτό γιατί θα περίμενε κάποιος από τον Ουλαμό Πρόληψης Εγκλημάτων να ασχολείται με θέματα που «καίνε», και όχι  με καταγγελίες μαγαζατόρων επειδή τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης που διατηρούν έμειναν ανοικτά λίγα λεπτά μετά το προκαθορισμένο από το νόμο χρονικό πλαίσιο.

Είναι χαρακτηριστική περίπτωση μαγαζάτορα, ο οποίος καταγγέλθηκε στις 02:17, δηλαδή για 17 λεπτά.

Ασφαλώς, κανείς δεν λέει πως ο ΟΠΕ δεν πρέπει να τηρεί τον νόμο. Για 17 λεπτά όμως δεν έγινε έγκλημα. Ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι η Σαριπόλου είναι μια περιοχή χωρίς κατοικίες κοντά και κατ΄ επέκταση δεν υπάρχει θέμα αναστάτωσης περίοικων.

Είναι και τ΄ άλλο. Αυτά τα μικρά μαγαζιά στην Σαριπόλου δίνουν ψωμί, όχι στους επενδυτές τους, αλλά σε αρκετές οικογένειες (βλ. υπαλλήλους). Λέμε ότι οι μικρές επιχειρήσεις με την κρίση αφέθηκαν να «πνιγούν» αφού από χρηματοδοτήσεις γιοκ. Ας μην τις αφήνουμε να «πεθάνουν» από τη στιγμή που βοηθούν κάποιους να ζουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Τέλος, ο ΟΠΕ έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει. Το έγκλημα βρίσκεται στα φόρτε του. Ας μην αναλώνεται σε καταγγελίες μαγαζατόρων λοιπόν (αρκούν και οι παρατηρήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις) κι ας ξεδιπλώσει τις ικανότητές του ασχολούμενος με υποθέσεις που αφορούν το έγκλημα.

Θα επανέλθουμε…

ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top