ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κύπρος και 17 ακόμα κράτη μέλη συμφωνούν το νομικό πλαίσιο για τα διεθνή ζευγάρια

Η Κύπρος και 17 ακόμα κράτη μέλη συμφωνούν το νομικό πλαίσιο για τα διεθνή ζευγάρια

Τα κράτη κατέληξαν σε μία γενική προσέγγιση σχετικά με δύο κανονισμούς που έχουν ως στόχο τον καθορισμό των κανόνων που ισχύουν για τα καθεστώτα ιδιοκτησίας για τα παντρεμένα ζευγάρια ή τους καταχωρημένους σύντροφους σε διασυνοριακές καταστάσεις (δηλαδή τα ζευγάρια διαφορετικών εθνικοτήτων της ΕΕ ή / και που κατέχουν ακίνητα σε ένα άλλο κράτος μέλος της ΕΕ).

18 κράτη της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Κύπρου συμφώνησαν  την Πέμπτη (09/06)  στο Λουξεμβούργο να αποσαφηνίσουν τους κανόνες σχετικά με το περιουσιακό καθεστώς για τα διεθνή ζευγάρια.

Τα δεκαοκτώ κράτη μέλη που συμμετέχουν στην ενισχυμένη συνεργασία είναι το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Αυστρία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Φινλανδία και  Σουηδία.

Οι κανονισμοί αυτοί στοχεύουν στο να προσδιορίσουν ποιο δικαστήριο θα είναι αρμόδιο και ποιο δίκαιο θα εφαρμόζεται σε θέματα περιουσιακών σχέσεων μεταξύ συζύγων και στις περιουσιακές συνέπειες των καταχωρημένων συντρόφων. Θα διευκολύνει επίσης την αναγνώριση και την εκτέλεση αποφάσεων σε διασυνοριακές καταστάσεις για τα θέματα αυτά. Θα θεσπίσει σαφείς κανόνες για το εφαρμοστέο δίκαιο σε περίπτωση διαζυγίου ή θανάτου, φέρνοντας μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου και θα καθορίσει τις παράλληλες και ενδεχομένως αντικρουόμενες διαδικασίες στα διάφορα κράτη μέλη.

Ο Ολλανδός υπουργός Van der Steur, εξ ονόματος της Ολλανδικής Προεδρίας, δήλωσε: «Η Ολλανδική Προεδρία είναι πολύ ευτυχής που στο Συμβούλιο έχει γίνει μεγάλη πρόοδος, πολύ γρήγορα, για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο σε αυτό το θέμα, μέσω της ενισχυμένης συνεργασίας. Τα 18 κράτη μέλη συμφωνούν ήδη. Η Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο έχουν εργαστεί σκληρά για αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια αυτού του εξαμήνου και ελπίζουμε ότι, μετά την υιοθέτηση των προτάσεων και άλλα κράτη-μέλη θα ενταχθούν στην ενισχυμένη συνεργασία επίσης "

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος με από τους δικηγόρους του, έφτασε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top