ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Αναστασιάδης: Υποβάλλει πρόταση για ανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου υπό όρους

Νίκος Αναστασιάδης: Υποβάλλει πρόταση για ανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου υπό όρους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται εντός της επόμενης βδομάδας να υποβάλει πρόταση στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ανασύστασης του Εθνικού Συμβουλίου κάτω από συγκεκριμένους όρους, που θα διασφαλίζουν το συμβουλευτικό ρόλο του Σώματος αλλά κυρίως θα προστατεύουν την αποτελεσματικότητα και την εμπιστευτικότητα της όλης λειτουργίας του θεσμού.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου που εκδόθηκε, όπως σημειώνεται, σε κόμματα της αντιπολίτευσης για τo Κυπριακό.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή τα ερωτήματα που τίθενται από διάφορες πολιτικές δυνάμεις "περί δήθεν συσκότισης του κυπριακού λαού ή και της τάχα μυστικής διπλωματίας" για πολλοστή φορά ξεκαθαρίζει τόσο προς τα κόμματα όσο και προς τον κυπριακό λαό "ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί σε οποιαδήποτε μυστική διπλωματία ή να αποκρύψει τα όσα ενδεχομένως συμφωνηθούν, εν γνώσει του ότι η λύση του Κυπριακού δεν είναι μόνο θέμα των ηγετών των δύο κοινοτήτων αλλά πρώτιστα του ιδίου του κυπριακού λαού, ο οποίος θα κληθεί να αποδεχθεί ή να απορρίψει την όποια συμφωνία, αν κατ΄ ευχή επιτευχθεί".

Στη γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή ΚΕ αναφέρεται ακόμη ότι ο ΠτΔ επιθυμεί να καταστήσει για άλλη μια φορά σαφές "πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παραπομπή  σε δημοψήφισμα της όποιας λύσης δεν ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και στα όσα κατά καιρούς έχουν συμφωνηθεί".

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε και εκφράζει την ελπίδα ότι μπορεί μέσα από τον εντατικοποιημένο διάλογο να καταστεί δυνατή η εξεύρεση λύσης εντός του τρέχοντος έτους, πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σεβασμός στις προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων χωρίς να παραγνωρίζονται οι ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων", αναφέρεται στη δήλωση.

Προστίθεται ακόμη ότι στόχος παραμένει η εξεύρεση λύσης που θα σέβεται και θα υιοθετεί τα όσα κατά καιρούς έχουν συμφωνηθεί αλλά και θα εδράζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ.

"Συνεπώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνει έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να αποφεύγουν να καταλήγουν σε αβασάνιστα συμπεράσματα που δημιουργούν την εικόνα αρνητικής προδιάθεσης για λύση του κυπριακού προβλήματος", καταλήγει ο Αναπληρωτής ΚΕ στη δήλωσή του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top