Βράβευση της Κύπριας φιλολόγου και ερευνήτριας Θεοφανώς Κυπρή στο Παρίσι

Βράβευση της Κύπριας φιλολόγου και ερευνήτριας  Θεοφανώς Κυπρή στο Παρίσι

Σημαντική διάκριση στο Παρίσι απέσπασε η Κύπρια φιλόλογος και ερευνήτρια, Θεοφανώ Κυπρή.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι η Θεοφανώ Κυπρή “τιμήθηκε με το αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα από την Ακαδημία Γραμμάτων “Arts Sciences Lettres” σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στις 4 Ιουνίου 2016.

Προσθέτει ότι “στο σκεπτικό της βράβευσης τονίστηκε ιδιαίτερα ο σκοπός στο σημαντικό ερευνητικό της έργο για διάσωση της ιστορικής μνήμης των κατεχομένων περιοχών της Κύπρου και, ταυτόχρονα, και του ευρωπαϊκού πολιτισμού”.

Το σημαντικό έργο της βραβευθείσας παρουσίασε η Κύπρια Αγγέλα Μίκαλλου – Jourdan, Πολιτιστική Σύμβουλος της Ακαδημίας Γραμμάτων “Arts Sciences Lettres” στο Παρίσι και μεταφράστρια, η οποία ζει και εργάζεται στη Λυών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό»

Μετά τα όσα συζήτησε με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία, ελπίζοντας αυτή η αισιοδοξία να μετουσιωθεί σε θετικά αποτελέσματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE