ΥΓΕΙΑ

ΠΑΣΥΚΙ: Να αφήσουν τις διαφορές και να δουν τα προβλήματα, καλεί τους αρμόδιου

ΠΑΣΥΚΙ: Να αφήσουν τις διαφορές και να δουν τα προβλήματα, καλεί τους αρμόδιου

Άναυδοι, όπως αναφέρουν, παρακολουθούν ο ιατρικός κόσμος και η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών τη νέα σύγκρουση που προέκυψε μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών σε μια περίοδο που ο τομέας της Δημόσιας Υγείας ταλανίζεται από τεράστια προβλήματα.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ καλεί το Υπουργείο Υγείας “να τερματίσει την άκαρπη πολιτική επίρριψης ευθυνών και να προσέλθει άμεσα και με τόλμη σε ένα αποτελεσματικό και εποικοδομητικό διάλογο με την ΠΑΣΥΚΙ για μια ρεαλιστική, ολοκληρωτική και σφαιρική επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία.”

Προσθέτει ότι “το Υπουργείο Υγείας ήταν και είναι ενήμερο για την υποστελέχωση και τα πολλαπλά προβλήματα που μαστίζουν τα Κρατικά Νοσηλευτήρια εδώ και πολύ καιρό χωρίς να δίνονται λύσεις, παραπέμποντας σε λύση εάν και εφόσον προχωρήσει η αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων”.

Για αυτό και “καλεί τους αρμοδίους να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές τους, να αφουγκραστούν τις ανησυχίες των επαγγελματιών υγείας και να αντιμετωπίσουν επιτέλους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα πολλαπλά προβλήματα που ταλανίζουν τα νοσοκομεία μας, δίδοντας επιτέλους και αναγκαίες λύσεις”.

Η ΠΑΣΥΚΙ, “ως συνδικαλιστικό όργανο, τονίζει ότι η αποδέσμευση και η έγκριση κονδυλίων για τα κρατικά νοσηλευτήρια άπτεται του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο καλούμε να παύσει να θεωρεί τον στρατηγικό προγραμματισμό και προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας σαν Δαπάνη αλλά περισσότερο σαν επένδυση για την υγεία του Κύπριου πολίτη”.

Αναφέρει ότι “οι τοποθετήσεις και εντοπίσεις του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, που καθηκόντως έπραξε, ότι δεν υπάρχουν κίνητρα, λόγω μισθοδοσίας και συνθηκών εργασίας και λανθασμένων πολιτικών του Υπουργείου Υγείας μας βρίσκουν σύμφωνους, τεκμηριώνοντας τις διαχρονικές μας διαπιστώσεις και προειδοποιήσεις”.

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥΚΙ, αναφέρει ότι “η ομολογία του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών για τα αίτια της κατάστασης στα κρατικά νοσηλευτήρια αλλά και η αλληλοεπίρριψη ευθυνών εντός του ιδίου του Υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις ανησυχίες για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η υγεία”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top