ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Περδίκης για πυρκαγιά Σολέας: «Να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και εάν είναι»

Γ. Περδίκης για πυρκαγιά Σολέας: «Να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και εάν είναι»

«Δεν λειτούργησαν όλα σωστά», αναφέρει ο Γ. Περδίκης σε ανακοίνωση του κινήματος του.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μετά την επίσκεψη του στους τραυματίες των πυρκαγιών:

«Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διορίσει ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή για να μελετήσει τα αιτία και τις ευθύνες αυτής της καταστροφής

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών έχουμε υποχρέωση να ακούσουμε και να συνομιλήσουμε με τους ανθρώπους που έζησαν πιο κοντά από κανέναν άλλον τον εφιάλτη της φωτιάς.

Χθες βρεθήκαμε στις πληγείσες περιοχές και μιλήσαμε με τους κοινοτάρχες της περιοχής Σολέας. Επόμενο βήμα πρέπει να είναι ένα εθνικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και της οικολογικής καταστροφής που έχει γίνει.

Σήμερα επισκεφτήκαμε τους τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με τραύματα που υπέστησαν στην πυρκαγιά.

Δυστυχώς οι πληγές που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά είναι μεγάλες.

Έχει έρθει η ώρα του απολογισμού και του καταμερισμού ευθυνών με ψυχραιμία, ώστε να μάθουν όλοι τι έφταιξε και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και εάν είναι, αλλά και να πάρουμε τα μέτρα μας για να μην ξανασυμβεί τέτοια καταστροφή.

Προφανώς και δεν λειτούργησαν όλα σωστά, όπως θέλει να εμφανίσει η Κυβέρνηση. Υπήρξαν ελλείψεις και αδυναμίες, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα της λανθασμένης κυβερνητικής στρατηγικής στο συγκεκριμένο τομέα.

 Υπήρξε υποστελέχωση, υπήρξε πρόβλημα με τον εξοπλισμό, αλλά και λανθασμένες επιλογές προσώπων.

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών συγκεντρώνουμε και επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες και σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας μας».

 

 

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top