ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβεβαιώσεις από Νετανιάχου σε Αναστασιάδη μετά την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία

Διαβεβαιώσεις από Νετανιάχου σε Αναστασιάδη μετά την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Νετανιάχου.

H ανακοίνωση αναφέρει:

Με πρωτοβουλία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της οποίας  ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι η εν λόγω συμφωνία δεν επηρεάζει και δεν θα επηρεάσει  με οποιονδήποτε  τρόπο τις στενές, αδελφικές και στρατηγικής σημασίας σχέσεις ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ. Μια σχέση η οποία θα συνεχίσει να ενισχύεται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων διμερούς συνεργασίας προς όφελος των δυο χωρών και όχι μόνο.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε  την ευαρέσκεια του προς τον κ. Νετανιάχου για την ενημέρωση κατά τη διάρκεια των μακρών συζητήσεων με την Τουρκία και τις γενικές αρχές στις οποίες εδράζεται η εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές. Συμφώνησε με τη διαπίστωση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού για τη στρατηγικής σημασίας σχέση ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ και εξέφρασε την ξεκάθαρη βούληση του για περαιτέρω ενίσχυση τους.

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού θα συμβάλει καθοριστικά στην εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στα κράτη της περιοχής, επιτρέποντας την ίδια στιγμή την άρση των όποιων εμποδίων στην υλοποίηση ενεργειακών συνεργασιών της Τουρκίας με χώρες της περιοχής.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό για την άμεση ανταπόκριση από πλευράς Ισραήλ στο πλαίσιο της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top